itr Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 ? jakiś taki koło 60 km medio czy coś takiego, nie ten najdłuzszy. Wynik dobry ale nie czołówka, dobry w moim poczuciu sprawdzę wieczorem w internetach jaka średnia była patrząc na wyniki edit: w tym roku w tym roku już mi się na 2017 wewnętrzny zegar przestawił chyba
MD11 Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 MD11, tam to trenują szosowcy i triatloniści, to nie ma nic wspólnego z MTB. Masz tam mnóstwo dobrego asfaltu i minimalny ruch, praktycznie tylko jak przejeżdżasz przez jakieś miejscowości. Z tym asfaltem to nie do końca. Podałem mniej więcej rejon, ale trasa Skandii w większości prowadziła polnymi drogami i szutrem, wałem wzdłuż Jeziorki, a w drodze powrotnej wzdłuż Wisły przez chaszcze za wałem przeciwpowodziowym, a na ten świetny asfalt wzdłuż wału wyjeżdżali tylko na chwilę. Tak, czy inaczej zgadzam się, że to nie jest MTB, ale mimo wszystko dobrze, że taki wyścig też jest. Ja głównie jeżdżę po Lesie Kabackim, ale tym asfaltem wzdłuż wiślanego wału i dalej do Góry Kalwarii też od czasu do czasu lubię sobie pocisnąć. Szosówka byłaby tam idealna, ale póki co mogę mieć jeden rower.
itr Napisano 11 Grudnia 2016 Napisano 11 Grudnia 2016 Sprawdziłem ,średnia 29 dystans 62. Na normalnym górskim rowerze na Mazowiach po prawdziwych krzakach średnie oscylowały u mnie przed laty w okolicach 23-27, także skandia pojechana dla wygłupu na wąskim ostrym kole raczej taka szoso łąkowa Koło trójmiasta jest duuużo radośniej!!!! Apropo cytowań - szerokość gumy i prędkość. W momencie gdy na tym moim ostrym nagle musiałem jechać nie po ścieżce tylko wądołach łąkowych to momentalnie czuć jaki olbrzymi opór stawia napompowanej wąskiej oponie pokonywanie zrytej muldotrawy, takich miejsc nawet nie zauważa się na 29erze z niskim ciśnieniem. Jednak na skandii odcinki po asfalcie, i aerodynamiczna pozycja pozwalały odrobić spowolnienia z miejsc z dziurami....przy przelotowych około 40 szeroka kierownica i opony mtb kolarzy wokół stawiają taki opór że trudno tego nie docenić kuląc się na szosowym wąskim baranku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.