Skocz do zawartości

[stojak] Co tu kupić żeby nie żałować. :)

psn

Rekomendowane odpowiedzi

co do ramienia trzymającego kierownicę myślę że to zbędne. Ja ustawiam sobie rower tak żeby przednie koło było delikatnie niżej niż tylne i grawitacja robi swoje, kierownica nie obraca się jak tego nie chcę. Poza tym wygodniej regulować np biegi kiedy różnica wysokości między kierownica a korba jest mniejsza ;) 

witam,

Velomann BikeStar będzie dostępny jutro (14.12) w sklepie cyklotur.com w cenie 179zł. Przynajmniej tak wynika z otrzymanej w niedzielę listy promocji na obecny tydzień.

na chwilę obecną jest on niedostępny...

@@Ziemko, czy Twój stojak, a raczej jego łapa jest w stanie złapać rower za sztycę i go utrzymać w jednej, niezmiennej pozycji? czy tak jak w przypadku "lidlowskich" jest to niemożliwe ze względu na obracanie się łapy pod ciężarem roweru? (tak jak kilkukrotnie było wspomniane)

Czy ktoś z obecnych mógłby podać w przybliżeniu rozstaw swojego stojaka typu "pająk", w cm? (załóżmy że mamy mało miejsca i chcemy go postawić jak najbardziej na "sztorc", zachowując przy tym jego stabilność)

@@psn, być może stojaki z nogami tzw. "pająk" nie zajmują wcale dużo więcej miejsca od tych z nogami "na sztywno", na plus na pewno szybki montaż i demontaż takiego stojaka

Jak wygląda serwis rowerów ze skośną ramą na stojaku za +/- 170 pln, lidlowskich, głównie chodzi tu o rowery typu miejskiego, gdzie możemy złapać rower jedynie za sztycę lub ramę pod dojść dużym kątem. Ktoś serwisował tego typu rowery na takim stojaku? jak to wygląda w praktyce? (zakładam że zarówno te z lidla, dechatlonu, jak i inne w przedziale +/- 170 pln mają tą samą wadę, obracającą się i niestabilną łapę, która pod ciężarem roweru obraca się jak chce, pod wpływem grawitacji)

Czy ktoś z obecnych mógłby podać w przybliżeniu rozstaw swojego stojaka typu "pająk", w cm? (załóżmy że mamy mało miejsca i chcemy go postawić jak najbardziej na "sztorc", zachowując przy tym jego stabilność)

Na przykładzie tego z Lidl'a : maksymalny rozstaw 100cm x 100cm , pełna stabilność z zawieszony rowerem od 65cm x 65cm.

Zamówiłem sobie Velomana BikeTrim-a :)

Zobaczymy co to będzie warte ;-)

Również jestem najbliższy wyborowi tego modelu.

Dziś odwiedziłem stronę Velomanna by zobaczyć jakie są aktualne modele w ich ofercie i wygląda na to, że Pro Stand X (140-160cm) jest następcą BikeStar'a, natomiast Pro Stand L (105-190cm) jest następcą BikeTrim'a.

Widać zmieniony znacznie uścisk, stojaki zostały "odchudzone", odbiło się to jednak na maksymalnym udźwigu tych modeli, X oferuje udźwig zaledwie do 14kg co może być dość małą granicą, natomiast model X daje nam możliwość udźwigu do 20kg - jak to mówią, coś za coś. Ceny oscylują w okolicach 306 oraz 360pln.

A BikeStara w promocji jak nie było - tak nie ma na cyclotur. Ale to tak już na marginesie. ;)

No faktycznie brak. Właśnie do nich napisałem w tej sprawie bo w przesłanej ulotce dzisiaj ma być daniem głównym promocji. Centrum rowerowe to właściwie ten sam sklep od strony backoffice (to samo centrum logistyczne) ale tam takich jaj sobie nie robią. Jak piszą, że coś będzie w promocji to będzie.

Swoją drogą oglądałem niedawno na żywo ProStand-X u kolegi i mam spore wątpliwości co do jego sztywności chociaż w porównaniu do plastikowych potworków by lidl to i tak nieba a ziemia. 

Ciekaw jestem jak się ustosunkują do tego. ;) Dla mnie i tak odpada ze względu na konieczność rozkręcania nóg jak wspomniałem.

Dzięki za info o Pro Standzie X, wcale się nie dziwie takim wnioskom mimo, że sam go nie widziałem, udźwig 14kg to na granicy bezpieczeństwa w przypadku wielu rowerów, dodaj do tego przeciążenia przy odkręcaniu czegoś i może nie być tak kolorowo, ja się będe trzymał tej "starej serii".

Co do cyclotur'a to się trochę łudziłem, że skoro BikeStar został wyprzedany prawie wszędzie (widać w internetach, że już końcówka) to może z BikeTrim'a zrobią jakieś promo. :P

Tymi deklarowanymi nośnościami to sobie w ogóle głowy nie zawracaj. Większość tego plastikowego chłamu ma nośności deklarowane ponad 15kg. Moje dwa lidlowe padły pod węglem który ważył ~10kg. Poza tym w przyp. BikeStar na stronie piszą 25 czy 30 a w instrukcji jest 20 czy 17kg (nie pamiętam już). W każdym razie nie mało razy prawie się na nim wieszałem a stojak nie jęknął.

Ten z Decathlonu który mam, jest nieco lepszy od Lidlowych z tego względu, że mechanizm obracania jest oparty na "ząbkach", dzięki temu całość się nie obraca pod ciężarem roweru

Sorki miało być "CR". Wysyłam link:

https://m.centrumrowerowe.pl/narzedzia-i-smary/stojaki-serwisowe-na-rower/p,stojak-montazowy-biketrim-niebieski-velomann,643324.html

( po dołączeniu do newslettera dostajesz kod rabatowy 20 zł, w moim przypadku doszly jeszcze rabaty stałego klienta, no i darmowa przesyłka:) )

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za ten temat chłopaki bo już chciałem kupować stojak Lidlowski, a tak szarpnąłem się na Velomann Biketrim, który tu polecaliście i wraz z rabatem 20 zł z CR.  Najśmieszniejsze, że dzień po zamówieniu stojak podrożał o 10%, więc udało się załapać na niższą cenę.  Jak stojak przyjdzie to podeślę fotki i opiszę wrażenia z montażu i jego działania.  

Pozdro!

Jaja, jak jaja, po prostu zobaczyli, że im zaczyna produkt nienaturalnie schodzić to postanowili podbić cenę. ;)

Uważam to za mało elegancką zagrywkę z ich strony - szczególnie, że to drastyczna podwyżka, ale można rzec, że mają monopol na ten model obecnie i to wykorzystują.

Ja ze swojej strony napisałem im co o tym myślę, tym bardziej, że mimo, iż założyłem wątek to nie zdążyłem kupić bo były większe priorytety jak np. opony zimowe i przełożyłem zakup na po święta. ;)

Napisałem im kilka słów z moją opinią, nie jakiś przysłowiowy ból tyłka, a po prostu należę do osób które z reguły mówią wprost co myślą. Z góry zaznaczyłem, że nie oczekuję komentarza.

Słabe to i tyle. ;)

Pozdrawiam serdecznie.

No to lipa, że nie udało Ci się kupić jak planowałeś. Jest jeszcze opcja, że tak naprawdę nie mieli tych stojaków na stanie i dopiero je sprowadzają z hurtowni/magazynów i przy okazji okazało się, że ceny są nieaktualne i przez to podbitka.  Wydawało mi się, że mój stojak dopiero zamawiali (status zamówienia). Ja i tak czekam na wysyłkę już drugi dzień i mam nadzieję, że najpóźniej paczka wyruszy jutro.  Na stronie za to było pięknie napisane - wysyłka w 1 dzień.    Jak jednak podbijają z uwagi na sprzedaż to straszna lipa....  

Pozdro :)

Jakby kogoś interesowało:

"Witam,

pozwolę sobie jednak na komentarz ;)

chciałbym tylko zauważyć, że ceny produktów nie są w stu procentach zależne od nas.

Przykładowo produkty Velomann są sprowadzane z Niemiec.

W sytuacji gdy przykładowo nasz dostawca podniesie cenę, drastycznie zmieni się kurs euro lub koszty transportu, jesteśmy zmuszeni reagować.

Fakt, że nastąpiło to teraz nie miał „drugiego dna”. "

Także niby nie ma "drugiego dna". ;) Napisałem jeszcze jednego maila ale nie chce mi się juź rzeźbić. ;)

Informacje wklejam jako ciekawostkę przyrodniczą, ładnie chciał wybrnąć ale zeszły im tylko niebieskie stojaki, czerwone mają wciąż lokalnie na stanie i wysyłka od ręki. ;)

Także "nie ze mną te numery Bruner".  :laugh:

Nie sądzę że sprowadzili stojaki z hurtowni, zamówiłem swój w czwartek i było na stanie jeszcze ponad 180 sztuk (mowa o wersji w niebieskim kolorze) i chdz widniał status "na zamówienie" to stojak dostarczono uwaga! W sobotę! DHLem. Myślę że każdy a na pewno większość sprzedawców stosuje tą samą politykę, wzrost cen przed świętami, widzą że sprzedaż urosła, więc raczej sugerują się tym co nadchodzi a mianowicie świętami i prezentami, a nie naszymi wypocinami na FR.org ....także spokojnie, obstawiam że po świętach znowu wszystko wróci do normy i ceny spadną do normalnych, być może CR planuje jakieś promocje poświąteczne lub przeceny, stąd też podnoszą ceny swoich produktów, zwykle działania marketingowe

Planujesz jednak zakup po świętach, także uważam, że będziesz miał jeszcze okazję kupić stojak po niższej cenie

Ja jeszcze dostałem krótkie skwitowanie w związku z tym, że podważyłem prawdomówność niejakiego Łukasza Styperka z BOK.  :woot:

Życzono mi wszystkiego dobrego krótko mówiąc, zatem i ja złożyłem najserdeczniejsze świąteczne życzenia i przy okazji mniejszego żerowania na klientach. ;) 

A mógł nie brnąć, dałem szanse braku odpowiedzi, a niektórzy lubią iść w zaparte, tylko po co? :) Wystarczyło nie siać głupiego populizmu i nie robić z kogoś spostrzegawczego idioty, nie ten level. :) 

Także jak jeszcze nie kupiliście to może warto na Allegro zanim się ten delikwent tam zaloguje i zmieni ofertę, ja sobie odpuszczam ze względu na maile które mnie zniechęciły do tego sklepu.

Wydawało mi się, że mój stojak dopiero zamawiali (status zamówienia).

ładnie chciał wybrnąć ale zeszły im tylko niebieskie stojaki

Małe sprostowanie: Stojaki niebieskie nie zeszły i nie zamawiali ich dopiero co u dostawcy, status "na zamówienie" wprowadza w błąd, gdyż po kliknięciu w "?" wyskakuje info:

W magazynie wysyłkowym: 292 szt.

U dostawy: jest

I Świadczy o tym fakt iż zamówiłem stojak w czwartek o północy a dostałem go w sobotę rano.

Co więcej cena i czerwonych i niebieskich poszła w górę, ale uwaga... stojaków czerwonych u dostawcy: brak !!

natomiast w magazynie wysyłkowym: 37 szt.

więc totalną nieprawdą jest, że:

tak naprawdę nie mieli tych stojaków na stanie i dopiero je sprowadzają z hurtowni/magazynów

bo niby jak można zamówić coś czego nie ma?

I komentarz w stylu

"Witam, pozwolę sobie jednak na komentarz ;) chciałbym tylko zauważyć, że ceny produktów nie są w stu procentach zależne od nas. Przykładowo produkty Velomann są sprowadzane z Niemiec. W sytuacji gdy przykładowo nasz dostawca podniesie cenę, drastycznie zmieni się kurs euro lub koszty transportu, jesteśmy zmuszeni reagować. Fakt, że nastąpiło to teraz nie miał „drugiego dna”. "

to tylko regułka klepana każdemu dociekliwemu na odczępkę

@@psn, szkoda tylko, że nie napisałeś, iż brak jest czerwonych stojaków u dostawcy, a w magazynie wsyłkowym mają takowe, bo wtedy wychodzi na to ze skoro Ty podważasz prawdomówność Łukasza S. to ten niejaki Łukasz S. podważa prawdomówność informacji zawartych na stronie CR, a co za tym idzie ktoś tu kłamie :icon_cool:

Z resztą...nie od dziś wiadomo, że na CR mają totalny bałagan.

pzdr.

To prawda - bałagan w dużych sklepach internetowych jest prawie zawsze. Ile to już razy coś kupiłem przez stronę sklepu lub na allegro (na koncie sklepu), a później dostawałem tel. lub maila, że towaru jednak nie ma i proponują coś innego lub zwrot kasy....   Dla mnie najważniejsze aby stojaczek i reszta stuffu dotarła cała i zdrowa.  Po ostatnich przebojach z Paczkomatem (paczka chyba porwana przez UFO - nikt nie wie gdzie ona jest od ponad tygodnia) mam duże obawy do zakupów na odległość :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...