Boxx Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Moje HDC300 wyzionęły ducha. Przód ciągle się zapowietrza a prawa klamka cieknie, więc wymiana. Budżet to ok 400 pln, najlepiej aby to wystarczyło też na tarcze [ 6 śrub ]. Jakie modele polecicie ? Rower służy mi do jazdy do pracy, jednak lubię pojechać w las i mocniej pojeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Od siebie polecam Deore M615. Ewentualnie nieco lepsze SLX M675 które też da się czasem kupić nieco powyżej 400 zł. Ale tak kwota na komplet sensownych hydraulików z tarczami to już trochę mało. Jedno mnie martwi - niedawno przewijał się na forum temat związany z pogarszającą się jakością nowych hamulców hydraulicznych Shimano. Więc czy ciągle można im ufać czy może lepiej poszukać czegoś innego albo starszych używek - ciężko powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Ja bym nie brał M675 - ciągłe skargi na pękające tłoczki (ceramiczne) , tak więc według mnie m615 bo najwyżej wymienisz uszczelki i nie będzie więcej problemu szczania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Jeśli tektro póki nie padły dawały radę to możesz nabyć gemini za 220-230zł. Widywałem też z tarczami za 250. sh*tmano faktycznie ostatnio podupadło na jakości. Jak nie ciekną to tłoczki się klinują i nierówno się wysuwają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.