Axles Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Dzień dobry droga społeczności forumowo, nie znalazłem podobnego tematu i dziwne aż, że nikt o to nie pytał, otóż czy znacie jakąś aplikację na Androida z funkcją Surprise Me jak ma któryś Garmin czy Mio?Na dedykowane sprzęty mnie nie stać, a taka aplikacja androidowa spokojnie mogłaby by z odpowiednim algorytmem zastąpić tę funkcjonalność z drogich urządzeń, gdyż to tylko wyznaczanie tras.Więcej o tym o czym piszę, poruszył Szajbajk: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Bierzesz starą mapę (ale taką faktycznie, a nie sprzed kilku lat), wyznaczasz trasę według niej, jedziesz w teren mając co chwila niespodziankę w stylu braku drogi, asfaltu zamiast szutru, ślad po moście, płot itp. Myślę, że po prostu większość osób z takich funkcji nie korzysta, więc nie szukała zamienników na telefon. Jak ktoś ma duszę eksploratora, to mu gps nie potrzebny, bo idzie na żywioł z wyborem drogi. Inny posiedzi nad mapą w domu szukając miejsc gdzie go jeszcze nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Nie słyszałem wcześniej o takiej funkcji, ale zbadam temat może się coś najdzie. A jak nie będzie gotowego to akurat przez zimę można coś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axles Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Z tą mapą mnie rozśmieszyłeś w aplikacji chodziło bardziej o to, że ustawiam dystans i tam mi wylicza itp. Wiem, że mogę jechać przed siebie, ale nie raz jak w jakąś dróżkę się wjechało to później były problemy bo albo jakiś teren prywatny, albo nagle koniec trasy, czy perełki typu brak mostu.Mnie się wydaje, że dla kogoś kto ogarnia temat to nie jest to zbyt ciężką sprawą napisanie aplikacji, mamy świetne darmowe mapy typu OSM, UMP-pcPL, a może nawet autor zarobić kilka złotych bo to nowy pomysł na aplikację jakby nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Na PC - http://www.routeloops.com/ działa całkiem dobrze. Na telefonie tragedia, mimo moblinej wersji strony - http://www.routeloops.com/mobile/ Też mnie zastanawia czemu nie ma takich aplikacji, czyżby Mio i Garmin mieli na to patent? Fajnie jakby coś takiego powstało (nawet płatne), albo taka wtyczka do Locusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axles Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Ano trzymam kciuki za Locus, używam go od lat jeszcze jak był w wersji beta i miło byłoby mieć taką opcję w ulubionym programie.Dzięki za linki sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primcio Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Zobacz sobie Naviki- ma opcję surprise me Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axles Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Sprawdziłem stronę i jest świetna, a raczej trasy które generuje, później export i jazda. Nie trza mi już apki generującej na telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Zobacz sobie Naviki- ma opcję surprise me No i kolega rozwiązał temat! Apka fajna, nawet w miarę ładnie przetłumaczona, przetestuje i chyba kupie premium Dzięki za namiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.