mama Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Mam prosbe czy moglibyscie mi doradzic korbe do ciezkiego xc nie przesadzajmy z waga w tytule calkiem fajne ramiona ale nie wiem jak z blatami do nich i z suportem?
tobo Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 tune to korby na kwadrat badz szesciokąt - tylko tune takie robi tak jak wklady. mocowanie zebatek - pająk piecioramienny - standartowe tarcze np fsa next lp to stare korby ktorych juz dawno nie ma w produkcji - wiec wlasciwie tylko uzywki. rozstaw na piec srub. chcesz wydac ponad 1000 zl na korby? no to deus albo atlas race face fsa kilka wersji w tym karbonowe takze storck power arms team albo pro shimano xtr
mama Napisano 22 Września 2006 Autor Napisano 22 Września 2006 wiesz co myslalem o fsa ale ludziska maja zastrzezenia do jakosci niestety , race face next mozna kupic nowki:) xtr chyba nie nie znam nowego poza wygladem a jest fajny, co do ceny tak do 1500 szczerze nie wiem jak ze sztywnoscia kazdej z nich
tobo Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 do jakosci korb czy zebatek? zebatki sa bardzo dobre - jezdze na nich. mam nizszy model z dwoch dostepnych i zuzywaja sie w niewielkim tempie. jest jeszcze truvativ stylo carbon. korby zzyzx tez karbonowe no i frm (frmbike.de)... obejrzyj sobie ich graty... 730 gram z wkladem suportu przy tytanowych srubach 715 gram albo thm carbones (thm-carbones.de) korby clavicula
mama Napisano 22 Września 2006 Autor Napisano 22 Września 2006 co do korb sluchaj a co z tych rzeczy jest do dostania tak ajk napisalem nexta da sie kupic niebieskiego:) z schimano tez nie ma problemu nawet z 2000 r nowka, no i tune ale pozostale?
tobo Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 fsa sa do dostania - nie znam dystrybutora ale chyba jest nim merida polska sprobuj jeszcze stronglighta truvativ jest w harfie - harfa harryson thm nie wiem frm tez nie wiem storck tylko raczej w niemczech - choc dzis to raczej nie jest problem
mama Napisano 22 Września 2006 Autor Napisano 22 Września 2006 sluchaj a mozesz cos powiedziec o sztywnosci poszcegolnych korb a jesli do zlozenia jakie blaty? tune tytanowe? fsa ma unibike:) storck calkiem fajna sprawa tylko czy bedzie dobry w tym przypadku?
wookie Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Zajrzyj tu www.light-bike.com tam troche ludu uzywa roznych lekkich korb to info od nich moze wyciagniesz bo tu raczej malo ludzi ma korby po 1500 zl ;] a tym bardziej mialo ich kilka i sztywnosc porowna ;].
tobo Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 tytanowe blaty? powiedz po co tak przeginasz? zaloz w takim razie karbonowe... nie bez powodu takie firmy jak shimano robia koronki kasety tytanowe tylko jako trzy cztery najwieksze z tylu. widocznie nie jest to najlepszy material na takie zastosowania. zwykle alu blaty mysle ze beda najlepsze. skoro chcesz wydac pieniadze - kup najwyzszy model fsa albo race face.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.