polersky Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 witam posiadam aktualnie hamulce tarczowe tektro mechaniczne i chcialbym je wymienic na hydrauliki. Jak wyglada sprawa z manetka od przezutki a rączką od hamulca? bo mam je połączone ze sobą i nie wiem jak to zrobic. Czy musze osobno dokupic manetke od przezutek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Tak, teraz masz klamkomanetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polersky Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Czy kazda manetka bedzie pasowac? Oczywyscie wybiore adekwatna do liczby przelozen z przodu czyli 3. bo mam zamiar wymienic tylko przedni hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Co obecnie masz na pokładzie??? A dokładnie co na kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Każda,najlepiej zakupić taką jaka zmieniarka(tak dla oka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polersky Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 http://www.kross.pl/pl/mtb-26/hexagon-x2-disc specyfikacja roweru. https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/manetki-klamkomanetki-rowerowe/manetki-mtb-trekking/p,manetka-deore-sl-m610-lewa-2-3rz-czarna-shimano,244385.html?skad=ceneo#75689062 czy ta bedzie dobra ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Masz klamko manetki. Więc masz do wymiany też manetki przerzutek. Możesz założyć jakieś rewoshift ale polecam zwykłe Deore. Hamulce minimum M446 https://www.centrumr...=ceneo#75689062 czy ta bedzie dobra ?> Tył musisz szukać 7-mio biegowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polersky Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 wiem ale wlsanie chce tylko przod wymienic.bo z przodu mam zamiar wsadzic hydrauliczne a z tylu mechaniczne zostawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Niewiem czy to ma sens, ja bym robił całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polersky Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 tylko aktualnie nie mam hajsu na tyl :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Może warto poczekać i kupić od razu komplet na oba koła + obie manetki? W ogóle co planujesz z tym rowerem? Z tyłu masz wolnobieg 7s - mało przyszłościowy (wcale) i nie zbyt duży zakres. Przy zmianie manetek , chcąc dać do przodu deore ok , z tyłu pod 8 s max co dostaniesz to sl-m410 (działa z napędem pod 7s). Chcąc mieć dwie równe manetki (deore) musiał byś przejść na 10 lub 9s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.