Czeczen Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Witam, niedawno w amortyzatorze(przynajmniej tak wywnioskowałem) zaczęło mi coś jakby grzechotać. Taki metaliczny brzdęk. Nie wiem czy to może być powiązane ale zmieniałem sobie tłumienie, żeby sprawdzić jak mi pasuje. Pojeździłem trochę na dużym tłumieniu i nie można go z powrotem zmniejszyć, gdyż ten sześciokątny pręt, który wchodzi do pokrętła jest jakby schowany z 2cm w głębi i nie chce wrócić z powrotem. Między zmianą tłumienia a wystąpieniem grzechotania minął może miesiąc.. Tak to brzmi na nagraniu, wyraźnie słychać takie trrr trrr https://www.youtube....eature=youtu.be Efekt jest najlepiej widoczny przy wjechaniu na bruk albo coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Najpierw to powiedz mi jaki tam tłumik wsadziłeś. Chcę się tego dowiedzieć od ciebie bo na tej podstawie juź można coś wywnioskować. Potem będziemy dalej działać co do własnego serwisowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Nic nie było grzebane, to fabryczny raidon 27,5, 2015r, z manetką. Zmieniałem tłumienie w sensie pokrętłem czerwonym. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Czeczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 No to działamy dalej. Musisz teraz wyciągnąć kartridż, amorka nie musisz ściągać z roweru. Wystarczy że odkręcisz sobie tą śrubę od dołu imbusem 8mm, od góry odkręcisz te 2 małe śrubki pokrywę, zaś potem nasadką 27mm ten aluminiowy srebrny korek. Po odkręceniu korka będziesz mógł wyciągnąć w całości kartridż. Po wyciągnięciu wtedy zanalizuj ten problem czy da się wyciągnąć ten mały imbus z pokrętła czy wciąż nie. Po wyciągnięciu kartridża zobacz czy amortyzator wciąż wydaje takie same dżwięki co podałeś na filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Niestety nie da się wyjąć imbusa od pokrętła z tłumika. A grzechocze dalej i dokładnie jest to miejsce zgrubienia przy uszczelce. Na dodatek teleskop kartridża jest tłusty ze smaru, nie wiem czy tak ma być, czy się poci. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Czeczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Amorek masz na gwarancji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Tak, rower jeszcze na gwarancji, więc będę się kontaktować z serwisem. Po prostu chciałem wykluczyć ewentualną błahostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 To daj później znać jak zareagowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Przepraszam, że tak długo, z racji tego że były problemy z kurierem rower odesłałem dopiero po świętach.. Mogłem zadzwonić wcześniej. Ale nieważne. W każdym razie serwisant zadzwonił i stwierdził, że nic nie słyszy i że jakieś stuki są normalne. Pomyślałem sobie że może gdzieś na sterach był luz, ale nie. Cały czas to samo. Jedyne co zrobili to wymienili przewód hamulcowy z tyłu bo był pęknięty i dlatego miałem miękką klamkę. W każdym razie z przodu jest tak jak było i nie wiem czy dzwonić jeszcze raz czy co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Trzeba by było zajrzeć do środka. Nie wiem co to za serwis lecz nie rozumie takiej reakcji co napisałeś bez otwierania amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Zadzwonię jeszcze raz i postaram się z nimi dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi