bons Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się oficjalnie przywitać - Cześć :-) Udało mi się w końcu kupić wymarzoną szosę, teraz kompletuję sprzęt. Najważniejszą rzeczą, która mi pozostała to kask. Niestety mój wielki, podłużny łeb i wysokie czoło nie do końca pasuje do standardowych rozmiarów dostępnych w sklepach.Przymierzałem wczoraj w Dechatlonie, niestety w rozmiarze L wyglądałem, jakbym patelnie nałożył na głowę. Zatrzaski, które trzymają kask też ledwo dopiąłem. Nie wyobrażam sobie w czymść takim jezdzić, nie bardzo też wiem gdzie z tym uderzyć więc piszę do Was. Czy możecie mi polecić jakiś kask, który nieco głębiej wchodzi na głowę? Cena najlepiej najniższa, jednak jeżeli przyjdzie mi wyłożyć 200-300 zł przeżyję. Cena jest drugorzędna. z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Polecam http://velo.pl/odziez/kaski/met/crossover-0 jest w XLu ale i tak musisz pomierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Met jak dla mnie jest płytki. Przy dużej głowie to tak jak byś talerz od satelity założył. I trochę mało szosowy. https://www.cyklotur.com/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/szosowe/p,kask-savant-czarno-bialy-mat-r-xl-2015-giro,450897.html mój faworyt: https://www.cyklotur.com/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/szosowe/p,kask-atmos-ii-czarno-bialy-mat-giro,451189.html cena trochę nie teges do założeń Mam wersję mtb tego kasku https://www.cyklotur.com/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/mtb/p,kask-fathom-jasno-czerwono-czarny-giro,555717.html i L-ka na mój duży łeb wchodzi z luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Przymierz kilka Alpine. Ja tez mam wielki sagan Decathlonowy też miałem jak tupecik I jeden duży model Alpiny nawet na czubek głowy nie wszedł a drugi wpadł jakby była forma z mojej bańki brana I kosztował w wyprzedaży z 230 na 149pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Nie wiem czy to w czymś pomoże bo nie mam doświadczenia z kaskami szosowymi ale... Miałem Met Testagrossa - nie był zły ale do ideału mu brakowało. Przymierzałem kaski Speca, Foxa i żaden nie pasował pomimo iż mieściłem się w rozmiarówce (bodajże 64cm). Przychylam się do opinii kolegi odnośnie Alpiny: mają dobry stosunek ceny do jakości i mogą podpasować rozmiarowo - przetestowane na starym kasku żony (nie pamiętam modelu). Aktualnie mam Giro Hex XL i jest mega wygodny - jeśli inne modele Giro tak mają to polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Też mam dużą głowę i jeżdżę w Catlike Tako. Musisz iść do sklepu gdzie jest duży wybór i mierzyć, kask to rzecz strasznie indywidualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Aktualnie mam Giro Hex XL i jest mega wygodny - jeśli inne modele Giro tak mają to polecam Szukałem i przymierzałem dwa miesiące. Jedyną barierą była cena - max 6 stówek. Padło na Giro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 200-300 zł przeżyję tu MET ma z 2-4 (xl) modele na pewno dopasujesz. Kask MTB od szosowego różni sie daszkiem którego możesz ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bons Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Dzięki za pomoc! Zaraz jadę do gosport i internsport - może coś uda się coś znaleźć z tego co napisaliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilRZ Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Popatrz jeszcze na Lazer O2, jest głęboki i ma super regulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bons Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Dzięki za pomoc! Zaraz jadę do gosport i internsport - może coś uda się coś znaleźć z tego co napisaliście. Mega naiwne to było z mojej strony. W obu sklepach wyłącznie króluje narciarstwo, brak jakichkolwiek akcesoriów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Niestety, sezon sie skonczyl i wiekszosc sklepow handluje teraz sprzetem zimowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Uvex oversize też możesz zobaczyć. Mało on jest szosowy, chociaż daszek łatwo zdjąć i trochę cena wyższa jednak na moją głowę tylko ten przypasował w cenie niższej niż połowy niejednego jednośladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bons Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Popatrz jeszcze na Lazer O2, jest głęboki i ma super regulację Dzięki!!! Kupiłem! :-) Polecam, faktycznie ma bardzo dużą regulacje dopasowującą się idealnie do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farfluhten Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ja też podobno mam dużą i pociągłą głowę (tak stwierdził sprzedawca). Kupiłem UVEX Xenova, bez problemu do kupienia poniżej 200 zł na aukcjach internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilRZ Napisano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Dzięki!!! Kupiłem! :-) Polecam, faktycznie ma bardzo dużą regulacje dopasowującą się idealnie do głowy. No i wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.