Track Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Panowie - szybkie pytanie, jaka opona na dojazd do pracy (około 5km w jedną stronę). Budżet około 40 zł.
woojj Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Budżet mały- na podstawową oponę. Wybierz coś co ma środkiem połączony bieżnik a na bokach agresywne wypustki (dzięki nim lepiej poradzi sobie w śniegu)
MikeSkywalker Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Moja codzienna 5 km trasa w mieście to mniej lub bardziej odśnieżona DDR, i mniej lub bardziej zabłocone błotem i śniegiem pobocze. Każde opony się nadadzą, byle nie były zbyt wąskie i mocno napompowane. Także poszukałbym jakiś tanich semiclicków, będą w zupełności wystarczające. No chyba że musisz przebijać się przez świeży śnieg. Nie napisałeś jakie warunki masz na trasie.
Track Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Napisano 6 Grudnia 2016 @Mike Dokładnie takie warunki jak napisałeś, większość trasy DDR i asfaltowe pobocze, mam też kawałek przez leśną ścieżkę - około 1km. W lokalnym sklepie mam do wyboru Kendę K1134 za 30 zł i Schwalbe Black Jack za 40 obie w rozmiarze 2,1 taki bieżnik byłby dobry?
robertrobert1 Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Schwalbe Black Jack jest dobrą oponą. Dość dobrze sobie radzi w opisywanych warunkach chociaż w takich warunkach mistrzem jest Continental Winter Tak więc jeśli nie masz kasy to kupuj Black Jacka
MikeSkywalker Napisano 6 Grudnia 2016 Napisano 6 Grudnia 2016 Black Jack będzie niezły. Środek bieżnika jest podobny jak w Smart Samie która jest szybką oponą. Aczkolwiek w zimie podstawa to i tak ostrożna jazda i niższe ciśnienie. Jest jeszcze Land Cruiser - też tania oponka od Schwalbe która i w zimie da radę i w lecie nie będzie najgorsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.