NML_MTB Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Chodziło mi o to, że pisząc o rozmiarze 18,5 mieli na myśli rozmiar virtual czy actual. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Wszyscy pisaliśmy o virtual. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Trek powinien zrezygnować z tych podwójnych oznaczeń na ramach bo więcej to zamieszania wprowadza niż pożytku przynosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boski86 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Witam, nie chce zakaladac nowego tematu, w cenie lekko ponad 4 tys jest też Northtec CAYON SLX 2017 rok Podobno zmienili geometrie ramy na którą dużo ludzi narzekalo, moze ktos sie do tego odnieść ? Interesuje mnie rówznież Accent Peak 29 NX, w sprzedaży dopiero od marca, ale mozecie to ocenic na papierze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NML_MTB Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 No i w końcu jest ! Dziękuję wszystkim za pomoc. Trochę chaotycznie pisałem, ale to przez stres Wyszło ponad te 4,5 ale mam nadzieję, że było warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponury2 Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 To superfly czy x-caliber? Jak ci odpowiada taka pochylona pozycja? treki ponoć mają długie górne rury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Superfly 6 (2016). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Witam, nie chce zakaladac nowego tematu, w cenie lekko ponad 4 tys jest też Northtec CAYON SLX 2017 rok Podobno zmienili geometrie ramy na którą dużo ludzi narzekalo, moze ktos sie do tego odnieść ? Interesuje mnie rówznież Accent Peak 29 NX, w sprzedaży dopiero od marca, ale mozecie to ocenic na papierze ? geometria tego Northeca wycieczkowa, rower krótki z długim ogonem, do ścigania bym go nie wybrał, do przejażdżek po okolicy jak najbardziej, choć musieliby dać spory rabat. W cenie 4k zdecydowanie wolałbym Krossa B8 lub Unibike Expert. Peak bardzo ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Ile dałeś za tego Treka ? Targowałeś się coś ? Wyrzuć te paskudne odblaski Jak chodzi amor ? Robiłeś już jego setup ? Jak oponki ? Nie mają bicia ? Normalnie osadzone na obręczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NML_MTB Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Odblaski wyrzucone. Dałem dokładnie 5265 zł. Opuścić nie chcieli już. Tam w sklepie napompowali mi amor pod moją wagę - ja jeszcze pompki się nie dorobiłem. Lekkie bicie mają oponki. Zobaczę po kliku jazdach jak będą wyglądały. Gdzie mogę kupić jakiś ochraniacz na rurkę dolną tylnego trójkąta, aby zabezpieczyć ją przed zarysowaniem odbijającego łańcucha? Jeszcze jakieś naklejki na ramę w miejscu styku pancerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Taśma izolacyjna zamiast neoprenu preparaty ochronne i nabłyszczające do matu Rock Shox Reba - Porady serisowo-eksploatacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Ja kupiłem taśmę ochronną na progi do samochodu. Okleiłem nią dolną część rury i rurkę gdzie może obijać łańcuch (fabryczną folię wyrzuciłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Osłony na tylny trójkąt : http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=os%C5%82ona+neoprenowa+na+ram%C4%99+pod+%C5%82a%C5%84cuch&bmatch=s0-spo-1-4-1020 i jest nawet firmowa, a w każdym razie z firmowym napisem : http://allegro.pl/oslona-na-rame-pod-lancuch-neoprenowa-trek-i6611819913.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Mi tam się nie podobają te neoprenowe osłony. Ja wziąłem coś takiego LINK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Tobie nie muszą się podobać, bo już masz co innego - no właśnie, a jak z wytrzymałością tej folii, bo coś mi mówi, że do osłon neoprenowych to jej daleko ( w końcu nikt nie szoruje po progach metalowym łańcuchem ... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (fabryczną folię wyrzuciłem). Trochę szkoda, bo fabryczne folie są na ogół grube i dobrze przyklejone, nałożenie na to dobrej neoprenowej osłony, np. takiejhttp://www.cyklomania.pl/lezyne-chain-stay-oslona-pod-lancuch-l-180x250mm,id3383.html świetnie zabezpiecza rurę łańcuchową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Generalnie skusiłem się na tą folię ochronną do progów ze względu, że była tutaj na forum w wielu wątkach polecana jako folia ochronna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Generalnie skusiłem się na tą folię ochronną do progów ze względu, że była tutaj na forum w wielu wątkach polecana jako folia ochronna.Ale zapewne nie jako oslona pod lancuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 No pewnie nie, ale jeśli wycięli to z folii Oracal 270 Stone, to możliwe, że też zda egzamin, bo tamten model ma chronić lakier aut przed uderzeniami kamieni i na rowerze sprawuje się tak: . Tak, czy inaczej pewnie lepiej założyć na to jeszcze neopren albo okleić taśmą samowulkanizującą. Folie stosuje się przede wszystkim w miejscach, gdzie pancerze ocierają o ramę i ewentualnie od spodu albo przy kołach, żeby kamienie nie uszkodziły lakieru. Poza tym uważam, że widełki warto owinąć nie tylko na odcinku, nad którym przebiega łańcuch, ale też przy samych zębatkach korby, o ile jakaś taśma się tam zmieści, bo może się zdarzyć, że korba zaciągnie łańcuch i zaklinuje się on pomiędzy zębatką, a widełkami, mocno je rysując w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.