Skocz do zawartości

[do 4500] MTB HT 29'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie chce zakaladac nowego tematu, w cenie lekko ponad 4 tys jest też Northtec CAYON SLX 2017 rok Podobno zmienili geometrie ramy na którą dużo ludzi narzekalo, moze ktos sie do tego odnieść ? Interesuje mnie rówznież Accent Peak  29 NX, w sprzedaży dopiero od marca, ale mozecie to ocenic na papierze ? :)

Witam, nie chce zakaladac nowego tematu, w cenie lekko ponad 4 tys jest też Northtec CAYON SLX 2017 rok Podobno zmienili geometrie ramy na którą dużo ludzi narzekalo, moze ktos sie do tego odnieść ? Interesuje mnie rówznież Accent Peak  29 NX, w sprzedaży dopiero od marca, ale mozecie to ocenic na papierze ? :)

geometria tego Northeca wycieczkowa, rower krótki z długim ogonem, do ścigania bym go nie wybrał, do przejażdżek po okolicy jak najbardziej, choć musieliby dać spory rabat.

W cenie 4k zdecydowanie wolałbym Krossa B8 lub Unibike Expert.

Peak bardzo ciekawy.

Odblaski wyrzucone. 

Dałem dokładnie 5265 zł. Opuścić nie chcieli już.

Tam w sklepie napompowali mi amor pod moją wagę - ja jeszcze pompki się nie dorobiłem.  

Lekkie bicie mają oponki. Zobaczę po kliku jazdach jak będą wyglądały. 

Gdzie mogę kupić jakiś ochraniacz na rurkę dolną tylnego trójkąta, aby zabezpieczyć ją przed zarysowaniem odbijającego łańcucha?

Jeszcze jakieś naklejki na ramę w miejscu styku pancerzy. 

• Mod Team

No pewnie nie, ale jeśli wycięli to z folii Oracal 270 Stone, to możliwe, że też zda egzamin, bo tamten model ma chronić lakier aut przed uderzeniami kamieni i na rowerze sprawuje się tak:

. Tak, czy inaczej pewnie lepiej założyć na to jeszcze neopren albo okleić taśmą samowulkanizującą. Folie stosuje się przede wszystkim w miejscach, gdzie pancerze ocierają o ramę i ewentualnie od spodu albo przy kołach, żeby kamienie nie uszkodziły lakieru. Poza tym uważam, że widełki warto owinąć nie tylko na odcinku, nad którym przebiega łańcuch, ale też przy samych zębatkach korby, o ile jakaś taśma się tam zmieści, bo może się zdarzyć, że korba zaciągnie łańcuch i zaklinuje się on pomiędzy zębatką, a widełkami, mocno je rysując w tym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...