Skocz do zawartości

[Licznik] bezprzewodowy nie pikazuje predkosci od nowości

Tymajster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem nowy licznik Sigma 8.12 ATS. Postepowalem według instrukcji, ustawiłem licznik, ustawienia. Mimo to licznik ciągle pokazuje zero km/h przy kreceniu kołem. Godzina działa, przekladałem baterie z czujnika do licznika, więc obie są ok. Co może być przyczyną? Dodaje zdjęcie jak wygląda magnes przy czujniku, może w tym rzecz.

post-192291-0-40785900-1480874866_thumb.jpg

Napisano

Próbuj z ustawieniem licznika i czujnika (obracaj i odległość), na początku u mnie to była masakra a jak już znalazłem raz to miejsce idealne to 0 problemu jak np zakładam po wymianie baterii.

Napisano

Chyba poprawnie, metalowe styki stykają się z tymi na podstawce.

Czy jest taka możliwość, że bateria jest wystarczająco silna, by zasilać licznik, ale za słaba na sensor?

Napisano

Nie trzeba. Sigmy same wstają. Tym bardziej, że autorowi pokazuje 0. Poza tym klikanie czujnika to raczej słaby sposób na sprawdzanie baterii bo bez niej też klika.

Napisano

Wybudzam naciskając główny guzik, pokazuje wtedy ekran główny. Trzymam też pięć i więcej sekund przycisk "set", co tylko włącza ustawienia. Obwód koła 2.11. Rozumiem, że miałem podać w metrach?

Dodam, że licznik umieściłem na mostku a nie na kierownicy.

• Mod Team
Napisano

Jak slychac klikniecie to obie baterie są ok.

Kurde, zawsze myślałem, że kontaktron działa wyłącznie dzięki polu magnetycznemu magnesu :)

Tak na serio to może po prostu spod baterii nie wyjąłeś zabezpieczenia o ile było? :D

Napisano

Przy obwodzie 2.11 raczej się nie dziwie ze pokazuje 0km/h

Wstaw 2110mm i wtedy sprawdź. Kropka się nie sugeruj.

Najlepiej to wyjmij baterie i zmierz ile V maja. Chociaż sigmy pokazują jeśli bateria jest słaba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...