Tymajster Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Witam. Kupiłem nowy licznik Sigma 8.12 ATS. Postepowalem według instrukcji, ustawiłem licznik, ustawienia. Mimo to licznik ciągle pokazuje zero km/h przy kreceniu kołem. Godzina działa, przekladałem baterie z czujnika do licznika, więc obie są ok. Co może być przyczyną? Dodaje zdjęcie jak wygląda magnes przy czujniku, może w tym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Pomachaj samym magnesem przy czujniku i wtedy zobacz czy będzie jakaś reakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Niestety nie ma żadnej reakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Jaka masz odległość magnesu od czujnika na kole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrosporek Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Próbuj z ustawieniem licznika i czujnika (obracaj i odległość), na początku u mnie to była masakra a jak już znalazłem raz to miejsce idealne to 0 problemu jak np zakładam po wymianie baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Magnes powinien prawie ocierać się o czujnik. I jeszcze głupie pytanie: czy licznik jest poprawnie wpięty w uchwyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Chyba poprawnie, metalowe styki stykają się z tymi na podstawce. Czy jest taka możliwość, że bateria jest wystarczająco silna, by zasilać licznik, ale za słaba na sensor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centralny Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 A czy jak zblizasz magnes ze szprychy do czujnika to słychać ciche kliknięcie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 A długo kręcisz kołem?? Przy kablowych sensorach wystarczy 2-3 impulsy. Przy bezprzewodowych chwile czasu trwa zanim się połączą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centralny Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Jak slychac klikniecie to obie baterie są ok. Dziwne... srednice kola ustawiles jak trzeba ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 A wiesz o tym że ten licznik trzeba ręcznie wybudzać,więc może trzeba po prostu nacisnąć przycisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Nie trzeba. Sigmy same wstają. Tym bardziej, że autorowi pokazuje 0. Poza tym klikanie czujnika to raczej słaby sposób na sprawdzanie baterii bo bez niej też klika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Nie trzeba. Sigmy same wstają. Tym bardziej, że autorowi pokazuje 0. Poza tym klikanie czujnika to raczej słaby sposób na sprawdzanie baterii bo bez niej też klika. Według innych ma problem z wybudzaniem http://www.forumrowerowe.org/topic/209233-licznik-sigma-812-ats-wybudzanie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Wybudzam naciskając główny guzik, pokazuje wtedy ekran główny. Trzymam też pięć i więcej sekund przycisk "set", co tylko włącza ustawienia. Obwód koła 2.11. Rozumiem, że miałem podać w metrach? Dodam, że licznik umieściłem na mostku a nie na kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Obwód podaje sie w mm,podaj jej rozmiar ISO xx-xxx bedzie latwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 U mnie jest liczba jednostek i trzy liczby po przecinku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Jak slychac klikniecie to obie baterie są ok. Kurde, zawsze myślałem, że kontaktron działa wyłącznie dzięki polu magnetycznemu magnesu Tak na serio to może po prostu spod baterii nie wyjąłeś zabezpieczenia o ile było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 czy na pewno po zamontowaniu licznika piny z licznika pokrywają się ze stykami w podstawce ?????jeśli nie to licznik nie startnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Przy obwodzie 2.11 raczej się nie dziwie ze pokazuje 0km/h Wstaw 2110mm i wtedy sprawdź. Kropka się nie sugeruj. Najlepiej to wyjmij baterie i zmierz ile V maja. Chociaż sigmy pokazują jeśli bateria jest słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.