vdcmike Napisano 16 Stycznia 2017 Napisano 16 Stycznia 2017 No dokładnie. A tych w rowerze całkiem sporo. Jakoś jednak przekonany jestem, że po przeczytaniu tego przerośniętego wątku co najmniej kilka osób użyło smaru do każdej śruby. Bo przecież utleni się i się nie odkręci W rzeczywistości wystarczy suport, korby i pedały i smar łożyskowy stosuje się z braku laku bo puryści stosują smary/pasty montażowe.
vdcmike Napisano 16 Stycznia 2017 Napisano 16 Stycznia 2017 Nie zaszkodzi na stery ale nigdy nie miałem problemu z rozkręceniem gwintowanych sterów a np. całkiem niedawno robiłem stery w zabytkowym (25+ lat) mtb. Nie było najmniejszych problemów z odkręceniem chociaż nigdy nie było do nich zaglądane a rower przestał co najmniej 20lat w jakiejś wilgotnej piwnicy. Wszystkie bieżnie były nadżarte przez rdze ale gwinty nietknięte. A najpiękniejsze w tym wszystkim, że nowe chromowane stery kosztowaly 5zł a suport (na konusach w standardzie bmx) 8zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.