Cona78 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) 13 minut temu, kamar59 napisał: @Cona78 A jak sprawdzić czy widelec ma komorę powietrzną EVOL ? Jest to napisane na widelcu. W ogóle w soloair odradzam wlewanie więcej niż 2-3ml bo to tylko zmniejszy komorę powietrzną. Najlepiej nic nie wlewać a zamiast tego lepiej wysmarować fluidem szaft i uszczelki. Edytowane 9 Listopada 2019 przez Cona78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) Ja mam oryginalny smar od fox w komorze powietrznej, co jest od początku i jest ok. W Fox z rocznika 2016 Evol nie posiada. Edytowane 9 Listopada 2019 przez kamar59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraburski Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) Czy ktoś wie jaki zestaw naprawczy muszę kupić do Fox 32 Rhythmz tłumikeim Grip, na widelcu napis ID DCJL. Czy 803-00-944 bedzie pasowal? Edytowane 13 Lutego 2020 przez skraburski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Witam,jako że foxa rozbebeszyłem pierwszy raz,mam kilka pytań.Na żadnym z manuali nie widziałem takiej komory powietrznej(tłok i reszta) wlewać Fluid czy smarować?oraz ilość oleju,bo są różne szkoły,raz po 20 ml w obie lagi,albo 15 ml do jednej a 20 do drugiej albo po 30 w obie,Czy tylko fluid czy smarujemy smarem uszczelki tłoczyska,wiem przeczytałem już wszystko ale nie jestem pewien do końca,pacjent to Fox float performance 32,fit 4.Aha jak pozbędę sie jednego tokena będzie bardziej jak reba czy jak sid(takie miałem poprzednio).Rok roweru 2016,amor był w komplecie. Edytowane 10 Marca 2021 przez Artwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Mam pewien ciekawy pro-tip. Zauważyłem że widelec słabo pracuje przy niskich temperaturach, płynnie ale jest przytłumiony. Robiąc serwis zalałem go olejem znacznie mniej gęstym Rockshox 15wT zamiast Gold20. Efekt rewelacyjny! Dużo przyjemniejsza, bardziej czuła praca widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Hm, odkąd sam serwisuje to zawsze leje w dolne 15, czy to w RS, czy w Mańku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi