mailo Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Witam. Poszukuję spodni na rower na zimniejsze dni w okolicach 10-15 stopni. Krótkie spodenki w takich temperaturach już nie zapewniają komfortu termicznego. Czy takie będą dobre? http://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-300-mskie-id_8282708.html Proszę o komentarz/opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Nie znam tych spodni ale to najniższa seria i ich najsłabsza wkładka. Więc cudów nie oczekuj. Ja w decathlon kupuje bardzo dużo ale raczej wyższe serie bo te niższe to trochę lipa, choć czasem są wyjątki. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Nie jeżdżę zawodowo więc nie potrzebuję nie wiadomo jakiej wkładki. Bardziej chodzi mi o komfort utrzymania odpowiedniej temperatury. Użytkowanie też raczej okazjonalnie tylko w weekendy, do tego cena jest atrakcyjna w promocji. Latem używam taki model spodenek (na moje potrzeby wystarczające, mają czerwoną wkładkę jeśli cokolwiek to znaczy). https://www.decathlon.asia/cycling-sports/bike-clothing-footwear-helmets-sunglasses/cycling-clothes/4376/bibshort-5-flat-black-eu-.html?content_only=1&reviews_note=2 Jeśli masz inną propozycję to proszę o namiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Na 10-15 stopni to może sama nogawki. Są w decathlon i są tanie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Podobnie myślałem ale w krótkich spodenkach które posiadam będzie raczej zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Na wierzch możesz szorty. Ja mam ten najwyższy model zimowy 700 i jest super. Ale raczej na max 10-12 stopni. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Mam te spodnie ale wersję bez szelek. Na temperatury 10-15°C będą na pewno dobre. Ja te spodnie kupiłem bo w poprzedniej wersji spodni 300 robiło mi się chłodno a te mają nieco grubszy materiał. Ja jeździłem w tych spodniach przy +2°C i było mi ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklis Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Witam. Poszukuję spodni na rower na zimniejsze dni w okolicach 10-15 stopni. Krótkie spodenki w takich temperaturach już nie zapewniają komfortu termicznego. Czy takie będą dobre? http://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-300-mskie-id_8282708.html Proszę o komentarz/opinie. Pozdrawiam Ja mam te spodnie. Wkładka hmm ciezko nazwac wkładką. Ale jeździłem w niech przy 3 stop przez prawie dwie godziny i dają rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Ja na chłodne dni mam w szafie spodnie Pearl Izumi ,DHB,i z lidla .Te z Lidla kosztowały 50 PLN,pomyślałem że w sumie nie wielkie pieniądze to spróbuję,To chyba marka Crivit .Powiem że jestem mile zaskoczony krojem ,a raczej szyciem paneli,pasują super.Komfortem termicznym nie ustępują tym bardziej markowym.Jedynie co je odróżnia to jakość wkładki.Jeżdżę w nich do 50km,i jest dobrze ,na dłuższe trasy ubieram PI lub DHB.Ale ogólnie pozytyw.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Na wierzch możesz szorty. Ja mam ten najwyższy model zimowy 700 i jest super. Ale raczej na max 10-12 stopni. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Wolałbym 1 warstwę. Mam te spodnie ale wersję bez szelek. Na temperatury 10-15°C będą na pewno dobre. Ja te spodnie kupiłem bo w poprzedniej wersji spodni 300 robiło mi się chłodno a te mają nieco grubszy materiał. Ja jeździłem w tych spodniach przy +2°C i było mi ciepło. Nie będzie za ciepło przy 15stC jak przy 2srC dały rade. Nie będę się pocić? Ja mam te spodnie. Wkładka hmm ciezko nazwac wkładką. Ale jeździłem w niech przy 3 stop przez prawie dwie godziny i dają rade. A przy 15stC nie jest za ciepło? Czy ubierasz się w coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 @mailo no może być w nich ciut za ciepło przy +15°C, ja kupiłem te spodnie bo w temperaturze +10°C i mniej w poprzednich spodniach robiło mi się ciut chłodno. Widziałem oczywiście ludzi, którzy przy +10°C jeszcze w krótkich gatkach jeździli, ot każdy inaczej odczuwa zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Możesz mieć rację. Zauważyłem teraz że te spodnie są w zakładce "odzież zimowa". Ja chcę takie na wiosna-jesień. Wybór bardzo ograniczony http://www.decathlon.pl/C-917857-odziez-na-rower-jesienna-_-meska#comparator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Wydaje mi się, że te moje starsze spodnie b'twin 300 to te http://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-mskie-300-czarne-id_8327979.html Material jest prawie dokładnie taki sam jak w krótkich spodenkach. Te nowsze b'twin 300 mają wyraźnie grubszy materiał i wkładkę nieco bardziej wyprofilowaną niż w poprzedniej serii 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Jeśli jest jak twierdzisz to spodnie z szelkami są jednak grubsze (dlatego są w dziale odzież zimowa) http://www.decathlon.pl/C-868270-odziez-na-rower-zimowa-_-meska#comparator Jesienna wygląda następująco: http://www.decathlon.pl/C-917857-odziez-na-rower-jesienna-_-meska#comparator Niestety brak dostępnych spodni z szelkami. Czy są jakieś inne propozycje w rozsądnych cenach? Może faktycznie opcja z nogawkami będzie najlepsza. Na 10-15 stopni to może sama nogawki. Są w decathlon i są tanie.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Czy na takie temperatury wystarczą nogawki + letnie spodenki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Czy na takie temperatury wystarczą nogawki + letnie spodenki? To zależy od osoby, jednym wystarcza drugim może być za zimno. Mi taki zestaw pasuje, tj. spodenki + nogawki zakładam od temperatury ok +8C i w górę. Mam chyba ten model spodni B'TWIN 300 sprzed dwóch czy trzech lat i na temperaturę od ok +8C jest ok ale wolę jednak spodenki i nogawki bo w spodenkach mam lepszą wkładkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Ale masz ten model zimowy z szelkami czy jesienny bez szelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Bez szelek ale dobrze się trzymają i nie zjeżdżają. Może to i ten jesienny model, już nie pamiętam, coś pisało też że na chłodniejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Rzeczywiście wkładka w tych spodniach to jakaś porażka. Muszę szukać z lepszą wkładką, przynajmniej taką jak mam w letnich spodniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.