szymon013 Napisano 30 Listopada 2016 Napisano 30 Listopada 2016 W przyszłym sezonie planuję zmienić na opony bezdętkowe . Jakie opony polecacie do tego systemu ? Chodzi tu o mtb , jazdę po lasach , trasy Bike Maratonu . Prosze o wasze opinie jakie opony , czy je testowaliście , na jak długo starcza .
fundil Napisano 30 Listopada 2016 Napisano 30 Listopada 2016 Opony jak opony. Lepiej sprawdź czy masz obręcze przystosowane pod mleko
szymon013 Napisano 30 Listopada 2016 Autor Napisano 30 Listopada 2016 O to sie nie bój , obręcze mam notubes , chodzi mi tylko o opony jakie , bo nie mam pojęcia
fundil Napisano 30 Listopada 2016 Napisano 30 Listopada 2016 Konkretnie o markę Ci chodzi czy oznaczenia. W zasadzi każda drutowa nie zwijana się nadaje.
diarem Napisano 30 Listopada 2016 Napisano 30 Listopada 2016 Specialized fast track control na przód a na tył specialized renegade też w wersji control Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
szymon013 Napisano 30 Listopada 2016 Autor Napisano 30 Listopada 2016 Chcę w miarę lekkiej opony , drutowana nie w chodzi w grę
lewocz Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Znaczy się mamy tutaj przygotować listę wszystkich obecnie produkowanych i dostępnych obręczy pod koła 26, 27,5 oraz 29 ?
szymon013 Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Napisano 1 Grudnia 2016 @lewocz Nie , nie , nie . Chciałbym tylko , żebyście mi doradzili jakie opony 29' najlepiej założyć pod system bezdętkowy , żeby się nadawały na trasy typu Bike Maraton . Koła już mam notubes , ale nie wiem jakie opony wybrać .
Roxorloops Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Nie ma najlepszych.Ja bym brał continentala, tylko je zalewaj oryginalnym mlekiem contiego. Na stance no tubes pociły się po bokach, o oryginalnym problem nie występuje.
szymon013 Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Napisano 1 Grudnia 2016 @Raxorloops A wież może jak sprawdzają się Rocket Rony ? Bo kolega miał i co chwile łapał na nich "kapcie" .
fundil Napisano 1 Grudnia 2016 Napisano 1 Grudnia 2016 Ja bym brał continentala, Mam Race King i są zaiste, mają tylko jedną wadę, Są strasznie śliski na mokrym asfalcie.
Roxorloops Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 No ale rozmawiamy o tubelessach, tak? Więc jeżeli nie przetniesz opony ale nie spadnie z obręczy to kapcia nie złapiesz. Moje zdanie na temat wojny między schwalbe a continentalem jest takie, że obie firmy robią dobrej jakości produkty. Swego czasu jeździłem na 'dancing' ralphach od schwalbe, później miałem przyjemność popróbować x, racing, mountain kingów od contiego i zostałem przy nich. W szosach również mam continentale i jestem z nich zadowolony.
beskidbike Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Ale jaka wojna? Są jeszcze inne firmy, które robią równie dobre, a dla niektórych nawet lepsze opony
Waza Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Używam w różnych rowerach zarówno zwijane Conti X-King RS, jak i Schwalbe Evo RoRo przód/RaRa tył, oba zestawy zalane mleczkiem Conti (to mleko nie zawiera amoniaku). I podobnie jak @@Roxorloops, uważam że oba zestawy są świetne do szybkiego jeżdżenia w umiarkowanie trudnym terenie. Jedyna różnica jaką zauważam, to że Conti słabiej trzymają ciśnienie i częściej trzeba je dopompowywać. Ścianki boczne X-King RS są na tyle cienkie, że mleczko potrafi przez nie delikatnie przechodzić, pojawiają się mikroskopijne kropelki tak jak gdyby opona się rosiła. Odnośnie określenia 'dancing' ralphach , to legenda po zupełnie innych oponach Schwalbe o takiej samej nazwie - Racing Ralph. Tamte wcześniejsze miały zupełnie inny bieżnik i rzeczywiście były bardzo nieprzewidywalne w mokrych warunkach, ale nie są już produkowane od 6-8 lat. Te nowe RaRa zachowują się zupełnie dobrze, ale przylgnęła do nich niezasłużenie ta łatka.
simulacrum Napisano 12 Grudnia 2016 Napisano 12 Grudnia 2016 Conti X King na przód i Race King na tyl w wersji ProTection, 2.2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.