Qnieteq Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam, posiadam rower Trek S.U 2.0 Jest to bardzo wygodny do podróżowania, rower crossowy. Jednak mam ochotę następny sezon zacząć na typowo szosowym rowerze. Czy jest sens bawić się w przeróbki obecnego sprzętu? Czy lepiej sprzedać i kupić coś myślę do 1500 zł? Chodzi mi o to ,czy ta geometria ramy nadaje się do baranka itp.? Największy problem będzie chyba z kołami, obecnie są 26', ale powinny się zmieścić na styk 28'. Zamieszczam zdjęcia, abyście mogli poznać specyfikację roweru jak i jego budowę.Proszę o porady i wskazówki, pozdrawiam wszystkich jeżdżących na szosach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Lepiej poszukac uzywanej szosy, wyjdzie taniej i lepiej. Tutaj za duzo rzeżby, koła nawet jeśli wejdą to pare stówek za jakies sensowne używk do wydaniai, klamkomanetki 3x8 - raczej nie znajdziesz nic co fajnie działa do tego napedu i jest współczesne. kierownica, siodło do wymiany, korba też mało szosowa. Wyjdzie na to że costanie CI sama rama i wideł ... Kupa kasy do wydania a rower i tak bedzie jakims frankensteinem. Sureguje używana szose. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnieteq Napisano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedź. Rozważałem już taką opcję tylko teraz nasuwa się pytanie nowa czy używana. Z tego co widziałem to Kross Vento 1.0 wydaje się być nie głupią propozycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkadaemiaStolarstwa Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 W cenie tego krossa, o tej porze roku możesz spokojnie wyrwać używkę o klasę albo nawet 2 lepszą od niego. Jaki rozm. ramy cię interesuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnieteq Napisano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Wiem ,że można mieć dużo lepszą używkę tylko niestety nie znam się ,żeby ocenić co jest naprawdę wartę uwagi. Kupno nowego byłoby po prostu bardzo wygodne. Mam 187cm wzrostu, myślę ,że może być ciut większa lub taka sama jak w obecnym rowerze (57 cm/22,5 cala) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.