Skocz do zawartości

[hydraulik] czy wytrzyma?

lenoxs

Rekomendowane odpowiedzi

jeżdze od paru miesięcy na amorze suntour XCR 120mm. Nigdy nie miałem założonego hampla na przodzie. Teraz kupiłem sobie Hamulec tarczowy Deore 535 (hydraulik) z tarczą 160. Jak założyłem hamulec to wyczułem że amor ma leciutenki luz. I teraz nie wiem jeśli przy skokach amor złapał luz (minimalny ale zawsze jest) to czy teraz gdy mam hamulec luzy nie będą coraz większe?? Wiem że to zależy jak mocno się hamuje ale ja w będę musiał nieraz mocno zahamować.

Co sądzicie wytrzyma mi amor czy będzie luz się powiększał??

luz byl juz najprawodopodobniej wczesniej. hamulec tarczowy jest zamocowany w innym miejscu i dziala jak dluzsza dzwignia - dlatego teraz jest wyczuwalny luz. co do tarczowki - dziala ona inaczej niz vbrake - z jednej strony, sciagająco na widelec. przy tarczy 160 mm nie powinno byc problemu przy wiekszych tak ale to suntour wiec wszystko jest niestety mozliwe....

bo w przyszłym sezonie chcę wymienić amorek na jakiegoś marcoka. Powiedzcie mi czy najbym kupił marcoka dirt jumpera i włożył tarcze 203mm i ten hampel to przy bardzo mocnym chamowaniu amor mógłby złapać luzy?? Bo moi kumple mają Z1, 66 i włożyli 203 tarcze i nie mają najmniejszych luzów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...