Hajnrich Napisano 28 Listopada 2016 Napisano 28 Listopada 2016 Witam, Ktoś z Was używa/ł i coś może napisać? Jak się sprawuje, jak z jego jakością? na zdjęciach wygląda szpetnie ale może w realu nie jest tak źle Generalnie myślałem nad crosso ale dwa razy już odsyłałem bo jakość wykonania tego bagażnika to tragedia, krzywo pospawany, krzywo poskręcany. Jeśli nie Standwell to może coś innego w tej cenie polecicie pod sakwy Ortlieba. Pozdrawiam
robertrobert1 Napisano 28 Listopada 2016 Napisano 28 Listopada 2016 Takiego bagażnika nie używałem. Ale jest to model dość prosty do lekkiego obciążania. Przy większym obciążeniu będzie pływał na boki ze względu na dość mizerną liczbę prętów. Osobiście proponuję inny bagażnik. https://www.rowertour.com/p/26496/topeak-mtx-super-tourist-dx-disc-bagaznik-rowerowy- Obciążałem go dużo ponad limit raz jeżdziłem wiele po bezdrożach i byłem zachwycony jego sztywnością.
lewocz Napisano 28 Listopada 2016 Napisano 28 Listopada 2016 Topeaki miałe swego czasu partię, która pękała, być może teraz są w porządku ale....ja bym nie kupił. Moim zdanie Crosso są bardzo w porządku. Jeśli masz takie duże wymagania to może pakuj sie w Tubusa. Inny poziom cenowy ale jakość z najwyższej półki. Mam dwa do opchnięcia. Szczegóły na PW.
Hajnrich Napisano 28 Listopada 2016 Autor Napisano 28 Listopada 2016 Nie mam takich wymagań żeby inwestować w Tubusa. Co do Crosso najwidoczniej mam pecha - ale poważnie bagażniki były krzywe że aż oczy bolały... jeden nawet ciężko było zamontować bo dolne mocowania były niesymetryczne. Ten Topeak jest do tarczowych - ja nie posiadam. Może taki ?? LINK lub LINK
robertrobert1 Napisano 28 Listopada 2016 Napisano 28 Listopada 2016 Zależy jakie masz wymagania. Jeśli jeżdzisz tylko z bocznymi sakwami to ów bagażnik jest ok. Jeśli jeżdzisz z worem transportowym lub namiotem to warto mieć swobodny dostęp do górnej platformy więc wówczas sakwy wieszamy na niższych rurkach. Niby one obniżają środek ciężkości ale ja tego nie zauważyłem.
Hajnrich Napisano 28 Listopada 2016 Autor Napisano 28 Listopada 2016 Na razie plan z samymi sakwami po leśnych duktach i w koło komina Ale w przyszłości może morze czyli wór by się przydał... Niestety tego Topeaka z drugiego linka, z dolnymi uchwytami, nigdzie już nie kupię z tego co widzę tego tego LINK
zekker Napisano 29 Listopada 2016 Napisano 29 Listopada 2016 Obciążałem go dużo ponad limit raz jeżdziłem wiele po bezdrożach i byłem zachwycony jego sztywnością. A jak z jakością malowania? Mój Mtx Explorer 29er Disc już po pierwszej próbnej jeździe się obtarł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.