Skocz do zawartości
  • 0

rowerek treningowy

Gość lortek

Pytanie

Napisano

Cześć!

Chciałbym kupic rowerek treningowy dla mojej matki (+60lat) aby mogła wzmocnić mięśnie nóg. Juz ma jeden taki rowerek, troche stary i o ile sie nie myle jest to rowerek z systemem hamowania mechanicznym i jest bardzo głośny.... Jego stan techniczny i poziom hałasów jaki generuje skutecznie zniechęca ją do jakichkolwiek ćwiczeń na nim. Szukałem troche informacji o rowerach treningowych i z tego co się już zdążyłem zorientować to powinienem szukać roweru z systemem hamowania magnetycznym.... przeczytałem w poradnikach internetowych ze taki rowerek jest bezgłośny lecz poszukując juz konkretnych modeli natknąłem sie na opinie użytkowników tychże modeli ze z czasem zaczęły być głośne.... i tutaj dochodze do sedna mojego problemu.... chciałbym sie Was spytać o porade.... czy to prawda ze rowerki magnetyczne po czasie hałasują? jak bardzo w stosunku do tych z systemem hamowania mechanicznym? Bardzo bym był wdzieczny jakby ktoś mógl napisać opinię albo recenzje swojego roweru albo swoich doswiadczen z rowerami treningowymi. Bardzo by mi to pomoglo w wyborze odpowiedniego sprzętu dla mojej mamy. Dziękuje bardzo i pozdrawiam!

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hałas czy też generalnie komfort optymalnych ćwiczeń na rowerku, wyznacza poniekąd jakość jego wykonania, bo im będzie ona wyższa tym mniejszy poziom hałasu podczas treningu. Może sprecyzuj jaki budżet posiadasz na ten cel i wtedy pomożemy, doradzimy na forum konkretne modele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...