Skocz do zawartości

[przerzutki]wymiana linek wewnętrznego prowadzenia

greg76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wymienić linki przerzutek ale w rurze łączącej stery z suportem, linki są wewnetrznie prowadzone. I tu jako, że nigdy tego nie robiłem nasuwa się kilka pytań:

- o ile wyciagne linki i pancerze, to jak je włożyć, jaka kolejność itd., czy pancerze wewnatrz rury maja konkretne prowadzenie, czy jest to troche totolotek,

- pancerze to jedno, a jak jest z samymi linkami, jak je powiedzmy przeciągnąć.

Pytania może mało genialne ale nie robiłem tego jeszcze wiec chciałbym uniknac w miare możliwości problemow. Nigdzie nie mogę w necie znaleźć tutoriala dot. wewnętrznego prowadzenia.

Wysłane z Tapatalka

Napisano

Zlacz stary pancerz wraz z nowym za pomoca np tasmy klejacej i delikatnie wyjmuj stary pancerz jednoczesnie popychajac nowy. Powinno sie udac. Ja tak robilem i nie zajelo to dluzej niz 2-3 min

Nastepnie linki wkladasz w nowe pancerze i docinasz do odpowiedniej dlugosci.

Napisano

Też się będę musiał tym zająć na wiosnę i mój plan jest taki żeby kupić śrubę o średnicy jak pancerz,uciąć łeb i złączyć stary i nowy pancerz. Pociągnąć i powinno wyjść elegancko. 

Napisano

Tylko, że od strony manetek tak wyglądają pancerzea5f41c6b65c31b32753d143fea0ccfca.jpg

Wysłane z Tapatalka

a pod suportem wychodza tylko linki na slizgach i nie widac pancerzy...b5c406b054c40fc1556bb5a640a829b0.jpg

Wysłane z Tapatalka

Napisano

Wmojej ramie wewnatrz ida same linki. Pancerz idzie tylko do gniazda w ramie. Linke zas wyjmuje i wtykam nowa przepycham i dolem sama wychodzi.

a jaki rower? masz foto?

Wysłane z Tapatalka

a wymieniales pancerze?

Wysłane z Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...