greg76 Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Chciałbym wymienić linki przerzutek ale w rurze łączącej stery z suportem, linki są wewnetrznie prowadzone. I tu jako, że nigdy tego nie robiłem nasuwa się kilka pytań: - o ile wyciagne linki i pancerze, to jak je włożyć, jaka kolejność itd., czy pancerze wewnatrz rury maja konkretne prowadzenie, czy jest to troche totolotek, - pancerze to jedno, a jak jest z samymi linkami, jak je powiedzmy przeciągnąć. Pytania może mało genialne ale nie robiłem tego jeszcze wiec chciałbym uniknac w miare możliwości problemow. Nigdzie nie mogę w necie znaleźć tutoriala dot. wewnętrznego prowadzenia. Wysłane z Tapatalka
schwinn0 Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Zlacz stary pancerz wraz z nowym za pomoca np tasmy klejacej i delikatnie wyjmuj stary pancerz jednoczesnie popychajac nowy. Powinno sie udac. Ja tak robilem i nie zajelo to dluzej niz 2-3 min Nastepnie linki wkladasz w nowe pancerze i docinasz do odpowiedniej dlugosci.
lucass3 Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Też się będę musiał tym zająć na wiosnę i mój plan jest taki żeby kupić śrubę o średnicy jak pancerz,uciąć łeb i złączyć stary i nowy pancerz. Pociągnąć i powinno wyjść elegancko.
greg76 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Napisano 27 Listopada 2016 Tylko, że od strony manetek tak wyglądają pancerze Wysłane z Tapatalka a pod suportem wychodza tylko linki na slizgach i nie widac pancerzy... Wysłane z Tapatalka
sapero Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Wmojej ramie wewnatrz ida same linki. Pancerz idzie tylko do gniazda w ramie. Linke zas wyjmuje i wtykam nowa przepycham i dolem sama wychodzi.
greg76 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Napisano 27 Listopada 2016 Wmojej ramie wewnatrz ida same linki. Pancerz idzie tylko do gniazda w ramie. Linke zas wyjmuje i wtykam nowa przepycham i dolem sama wychodzi.a jaki rower? masz foto? Wysłane z Tapatalka a wymieniales pancerze? Wysłane z Tapatalka
schwinn0 Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Poluzuj linke na manetce i odciagnij pancerz. Wtedy bedziesz wiedzial czy pancerz wchodzi w rame czy opiera sie tylko na wypustach ramy a w ramie jest sama linka
sapero Napisano 27 Listopada 2016 Napisano 27 Listopada 2016 Ja mam akurat canyona nerva. Pancerze też od razu wymieniałem. Zrób jak pisze kolega wyżej. Dobrze prawi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.