Skocz do zawartości

Malowanie ramy Accent

ebiznes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich

Mam pytanie. Chcę zmienić kolor swojej ramy accent peak. Zastanawiam się nad tym czy najpierw wypiaskowac ramę a może po prostu zmatowic uzupełnić ubytki i pomalować ??

Napisano

Piaskuj albo kup plyn do zdejmowania lakieru, tylko cos mi sie wydaje ze on nie zdejmie proszkowego.

Czym bedziesz malowal?

Napisano

No właśnie nad tym też się zastanawiam ... Mam pistolet w domu ale też kumpla co proszkowo maluje tyle że chciałem lakier fluor mat pomarańczowy ktory też w sprayu mogę kupić ;)

Za piaskowanie i podkład koleś chce 70 zł więc taniocha

Hmm piaskowanie kosztuje mnie jakieś 70 zł z położeniem podkładu. Właśnie nie wiem czy proszkowo komuś dam do malowania czy pistoletem w domu

Napisano

lakier fluor mat pomarańczowy ktory też w sprayu mogę kupić

Jeżeli mówisz o zwykłym Sprayu to sobie daruj, jest mega nietrwały przy kontakcie z rozpuszczalnikami itd. 

Napisano

Podłącze się do tematu, ponieważ kolega chce malować w warunkach domowych, czym zatem i w jaki sposób w warunkach domowych bez specjalistycznego sprzętu pomalować ramę? I czy jest w ogóle sens? Jakiego efektu można oczekiwać?

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pomalować można, ale nie zwykłym sprayem tylko idź do mieszalni i kup spray z lakierem bazowym i bezbarwny z utwardzaczem. No i podkład. Inaczej to nie ma sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...