Fivix Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Chce pozbyć się mniejszygo blatu z przodu. Odrazu do wyjecia będzie manetka i przerzutka. I tu moje pytanie. Czy z jednego blatu z przodu przy zdjętej przerzutce nie będzie spadał łańcuch? Co jeśli tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Chce pozbyć się mniejszygo blatu z przodu. Odrazu do wyjecia będzie manetka i przerzutka. I tu moje pytanie. Czy z jednego blatu z przodu przy zdjętej przerzutce nie będzie spadał łańcuch? Co jeśli tak? mniejszego? to znaczy? z korby o trzech blatach czy o dwoch? jesli zostawisz jeden - np srodkowy to nie bedzie raczej problemu - ale potrzebny bedzie napinacz skoro jak gdybam rower bedzie do ekstremalnych zastosowan. jesli chcesz zostawic najwiekszy to wartaloby go przelozyc w miejsce srodkowego tak by zachowac linie lancucha i zapobiec duzym skosom. przerzutka nie jest od zapobietania spadaniu lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fivix Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 O to wlasnie chodzi ze mam 2 blaty i do zdjęcia mam mniejszy którego itak nie używam. Do tej pory łańcuch nie spadał. Nie wiem czy do tego rockring służy ale chcailem go dać z drugiej strony blatu. Czy tak wogóle sie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ale to bez przerzutki i 2 blaty ? po co ? bo nie rozumiem nie rock do czego innego sluzy ale od biedy chroni lancuch przed spadaniem ale nie tak dobrze jak napinacz , lancuch i tak bedzie latal i moze spadac wiec dobrym rozwiazaniem jest napinacz pod suport nawet z jedna rolkna od dolu ktora dobrze napnie lancuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fivix Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Hrhr. Teraz mam 2 blaty a bedzie 1 I wyrzucam manetke wszystkie linki i przerzutke. Za ile około taki jednorolkowy? I czy to wogóle się opłaca bo przerzutka z blatem zdjęta jest właściwie dla utraty wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 www.allegro.pl masz spory wybor za 35-40 zl widzialem pajak z 2 rolkami tylko nei wszystkie sa w mire dobre niestety i nie kupuj rolki montowanej pod widelki bo to bubel jak dla mnie i nie sprawdza sie tak dobrze jak montowany pod suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fivix Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 A jak z wagą? Bo nie było by sensu jak miało by to ważyć tyle co ta przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 coz waga bedzie wieksza niz przerzutka i ma to sens bo przerzutka nie napnie lancucha jak napinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fivix Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Chodziło mi tu o blat manetke przerzutke i linki które zdjąłem dla obniżenia wagi. Dla niczego innego. I teraz jak założe napinacz to różnicy nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Manwtka ok 120-130g przerzutka 150g , linki i pancerz ok 100-150g , zysk moze i nawet maly bedzie w sumie ale to ciezko mowic nie wazylem napinaczy ale sa wsrod nich lekkie w okolicy 250-300g o ile sie nie myle ( np. KMB ale cena nowego ok 160-200 zl ). cos za cos , jak twoj rower i tak wazy 15kg to 15,3kg nie poczujesz zapewniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.