provid Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Chodzi mi po głowie taka kombinacja do przełaja. Manetka 105 5800 11 rzędowa Kaseta 10 rzędowa 11-36 lub 11-40 po przeróbkach Przerzutka MTB Nie będzie żadnych problemów na linii manetka - przerzutka? Jaka najlepiej przerzutka to ogarnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Żadna przerzutka nie ogarnie kasety 10sp z manetka st-5800 11sp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Generalnie będzie to działać tak sobie, nie da sie wyregulowując ale ostatecznie jeździć się da, tylko poco ? skoro już jest manetka 11sp, czyli najdroższa zabawka, nie lepiej kasetę 11sp kupić ? aaa no tak, trzeba zmienić bębenek. Ale tylko przy kasetach szosowych, które kończą się na 11-32. Skoro piszesz o 11-40, to kaseta mtb, która pasuje na standardowy bębenek. Przerzutka ultegry 11sp, spokojnie ogarnia kasetę 11-36 i może ale tylko może dala by rade łyknąć 11-40. Przy 11-36 i typowej korbie szosowej, długość łańcucha była z tego co pamiętam na styk, przy większej kasecie pewnie by był lekko za długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Przy 11-36 i typowej korbie szosowej, długość łańcucha była z tego co pamiętam na styk, przy większej kasecie pewnie by był lekko za długi. A nie za krótki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 U mnie to dobrze dziala tylko ze w systemie Sram. Klamki szosowe 2x10s, kaseta 11-34, przerzutka GX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Listopada 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 A nie za krótki ? Jak dasz za krótki, będziesz miał za krótki ja preferuje z dwojga złego za długi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.