scotch1964 Napisano 24 Listopada 2016 Napisano 24 Listopada 2016 Witam. Zakupiłem około lipca rower Giant Talon 27.5 ltd i wszystko jest okey oprócz hamulców.... Największy problem to przedni hamulec tarcozwy(hydrauliczny) przy hamowaniu wydaje nieprzyjemny dźwiek .... Czyściłem go i tarcze i dalej bez rezultatu ... Z tylnim nie mam problemu,,, Hamuje dobrze lecz nie idealnie.. Ktoś moze pomóc z góry dzikuję Cytuj
fundil Napisano 24 Listopada 2016 Napisano 24 Listopada 2016 Tarcz jest prosta, odtłuszczona??? Ja ta to możesz zdemontować klocki przeszlifować je papierem 400 lub wymienić. Cytuj
tobo Napisano 24 Listopada 2016 Napisano 24 Listopada 2016 Wyciągnij klocki, sprawdź czy na ich plecach nie ma tłustego śladu. Cytuj
Gość Napisano 24 Listopada 2016 Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) A jak komuś zrobiły PAC w olej w fabryce/serwisie czy gdziekolwiek ? :> ew mozna zamienic przednie klocki z tylnymi, w celach testowych Zzawsze jak wycjagam klocki (a nieczęsto się to zdarza, np jak widze na tarczy że cos nie równo idzie) to przed ponownym wsadzeniem do zacisku przycieram lekko o np kostke brukową a czasem bardziej do wyrownania powierzchni klocka jesli pojawila sie w nim jakas zadra/wyrwa czy cos takiego. Edytowane 24 Listopada 2016 przez Gość Cytuj
tobo Napisano 24 Listopada 2016 Napisano 24 Listopada 2016 Masz w domu kostkę brukową? Wydaje mi się że papier ścierny jest bardziej poręczny... Cytuj
Gość Napisano 25 Listopada 2016 Napisano 25 Listopada 2016 Z papierem mam ten problem, że zawsze zapominam gdzie go schowałem ;-) A kostki teraz w miastach wszedzie wiecej niz trawy Cytuj
grande1970 Napisano 25 Listopada 2016 Napisano 25 Listopada 2016 te hamulce mają czasem tak że od nowości leją jeśli nie na tłoczkach to na łączeniu przewodu z zaciskiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi