Skocz do zawartości

Problem z nowym rowerem

Misia353

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio kupiłam rower, pomimo że sprzedawca twierdził, że rower jest wyregulowany dobrze, był problem z przerzutkami. Przy zmianie przerzutek łańcuch z trudem przechodzi z małej zębatki na duża (przód). W wyniku tego mam całą porysowaną (dość głęboko) ramę przy zębatce przedniej. Trzy razy chodziłam z tym do sprzedawcy, ale on mówił że to się dotrze.

Czy ktoś miał podobny przypadek? Rower ten trochę kosztował, więc porysowana rama już na starcie mnie nie satysfakcjonuje.

Napisano

Porysowana rama sie dotrze? No moze, ale lepiej od tego nie bedzie. Przerzutka ani lancuch nie maja prawa obcierac o rame. A co konkretnie rysuje ta rame? Lancuch?

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Z przodu mam trzy zębatki. Wczoraj jeździłam i przy zmianie przedniej przerzutki z 1 na 2 ( z mniejszej zębatki na większą) łańcuch nie chce przeskoczyć i podejrzewam, że właśnie wtedy rysowała się rama. Zastanawiam się co z tym zrobić. Rysy są głębokie a rower mam nie całe 2 mce. Myślicie, że to jest wina złej regulacji roweru przez sprzedawcę? Da się jakoś o reklamować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...