trip50 Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam serdecznie pomału zaczynam już planować jakaś samotną wyprawę w przyszłym roku. Regionu świata jeszcze nie określiłem, ale raczej to będzie teren wyżynno-górzysty w okresie letnim około 7-10 dni . No i chciałbym się coś dowiedzieć o sprzęcie na taką wyprawę co polecacie dodam, że mogę się trochę wykosztować na sprzęt bo w zasadzie go nie posiadam. Jedynie co mam aktualnie na stanie, to buty ELITE 8 CALI WP SYMPATEX MAGNUM, nóż podobny do SIROCCO Arid camo 19760, szturmana 98a, plecak Grot PS-20, Apteczka wyposażona. Chciałbym się spakować do plecaka max 30l nie wiem czy byłoby to wykonalne. Chciałbym też zainwestować w GoPro5, czołówka to myślę nad tikką, namiot myślę o naturehike 2, do tego jakiś śpiwór+ karimata chyba, że coś innego niż karimata, może GPS, filtr do wody, butla+palnik?, no i na pewno jakiś plecak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Plecak można wziąć na dwu dniowy wypad,na max 150 do 200 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Nie ma czegoś takiego jak można lub nie można. Można wszystko. Na wyprawach szosowych są lepsze opcje, w mtb nikt się plecakom nie dziwi. BTW - zapomniałeś napisać na czym jedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Wszystko można, nie zmienia to tylko faktu, że plecak to mordęga. Ja po 2 dniach miałem go dosyć i nigdy więcej. Przy 10 dniowej samowystarczalnej wyprawie trudno mi sobie wyobrazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 W zeszłym roku zrobiłem ponad 1000 km w 13 dni. Zabrałem tylko to co niezbędne.To wszystko w plecak jak bym miał wpakować? Tym bardziej że po większości jazda była w temperaturze ponad 30 stopni. A to że widzi się szosowców czy mtbowców. To same stereotypy i dziwne trendy. Jak jadę na fullu gdzieś dalej to bagażnik szytowy i mam wszystko gdzieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trip50 Napisano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Wyprawa nie będzie odbywać się na rowerze tylko potocznie mówiąc, z buta dla tego napisałem w dziale NIERowerowe forum na max! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Polecam forum outdoor org pl Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.