Skocz do zawartości

Dobór sprzętu na samotną wyprawę

trip50

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie pomału zaczynam już planować jakaś samotną wyprawę w przyszłym roku. Regionu świata jeszcze nie określiłem, ale raczej to będzie teren wyżynno-górzysty w okresie letnim około 7-10 dni . No i chciałbym się coś dowiedzieć o sprzęcie na taką wyprawę co polecacie dodam, że mogę się trochę wykosztować na sprzęt bo w zasadzie go nie posiadam. Jedynie co mam aktualnie na stanie, to buty ELITE 8 CALI WP SYMPATEX MAGNUM, nóż podobny do SIROCCO Arid camo 19760, szturmana 98a, plecak Grot PS-20, Apteczka wyposażona. Chciałbym się spakować do plecaka max 30l nie wiem czy byłoby to wykonalne. Chciałbym też zainwestować w GoPro5, czołówka to myślę nad tikką, namiot myślę o naturehike 2, do tego jakiś śpiwór+ karimata chyba, że coś innego niż karimata, może GPS, filtr do wody, butla+palnik?, no i na pewno jakiś plecak.

W zeszłym roku zrobiłem ponad 1000 km w 13 dni. Zabrałem tylko to co niezbędne.To wszystko w plecak jak bym miał wpakować?

Tym bardziej że po większości jazda była w temperaturze ponad 30 stopni. A to że widzi się szosowców czy mtbowców. To same stereotypy i dziwne trendy.

Jak jadę na fullu gdzieś dalej to bagażnik szytowy i mam wszystko gdzieś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...