Skocz do zawartości
  • 0

scott sub cross 30 2017 co do wymiany ?

Gość Lechu

Pytanie

Napisano

Witam. za kilka dni stane sie posiadaczem Scotta Sub Cross 30 2017.  Praktycznie zaczynam swoja przygode z rowerami od zera- kiedys (10) lat temu jezdziłem bardzo duzo lecz wiadomo nadeszla rodzina -praca i tak na okretke.Rower odszedl w niebyt. Po zaleceniach lekarza abym troszku sie poruszal postanowilem wrocic do roweru ( przezucanie ton na silownie mnie nie kreci) Postawilem na rower crossowy bo wedlug mnie jest bardzo uniwersalny. Po zakupie roweru zostalo mi jeszcze okolo 1000 zl z kasy na rower wiec  mam pytanie - a mianowicie co mógłbym wymienić w tym rowerze na no cos co odczuwalnie bedzie lepsze od osprzetu zamontowanego w tym rowerze ? Rower bedzie wykorzysywany wyloncznie rekreacyjnie- zadne tam wyscigi czy zjazdy znad przepasci. Mysle ze bedzie to 80% asfalt reszta lekki teren- w zwiazku ciekawia mnie opony w tym rowerze Schwalbe smart sam - opony wygladaja dosyc terenowo- jak z ich oporami toczenia na asfalcie. Co według  Waszym zdaniem mogłbym wymienic aby poprawic komfort i wlasciwosci roweru. ? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Lechu

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Według katalogu scotta, to on nie ma opon Smart Sam -ów a  Schwalbe CX Comp 700x40C .

2. Jeżeli jest w specyfikacji ze strony producenta, to nie warto w nim nic wymieniać.  Pojeżdzij nim z miesiąc i sam wtedy zobaczysz czy coś ci nie przeszkadza i co warto wymienić, np siodełko, pedały, mostek. Nikt ci nie powie co dla ciebie jest wygodne.

3. Ewentalnie jak chcesz już teraz zacząć jeżdzić przyinwestuj w błotniki, oświetlenie, kask, ciuchy.

Napisano

Specyfikacja na pierwszy rzut oka wydaje się być bardzo w porządku, więc też nie ma sensu na siłę jej zmieniać. Budżet który posiadasz dodatkowo, zainwestuj w dobre oświetlenie czy błotniki, oraz teraz na zimę również odzież : rękawiczki, spodnie, kurtkę czy kask. To moim zdaniem pierwsza rzecz od której powinieneś zacząć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...