Skocz do zawartości

[amortyzator przód] kross hexagon x2

polersky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam hexagona x2 disc 2016 z tarczówkami i amorkiem 80mm. Chce wymienić amortyzator na lepszy ale tez 80mm ale nie wiem czym sie kierować przy wyborze i jak dopasować go do mojego roweru? Rama L 21 cali

Napisano

Ja bym nie upierał się na 80mm, patrząc na wyższe modele, w tej samej ramie są wsadzane 100mm.

Do 400 zł to pewnie XCR, do 700 zł Raidon. A do czego Ci ten amortyzator? Jak jeździsz?

Napisano

Jeżdżę po lesie i mam zamiar po górach. Jest kilka rodzaju hexagona x2 z 2016 ja mam tego za 1499 zl z tarczówkami i aktualny amortyzator daje rade ale przy dużych skokach juz nie za bardzo.

Napisano

Chyba, że koledze na powietrznym nie zależy to chyba nawet nowy XCM już ma "normalne" teflonowe ślizgi i tłumik, więc jakoś to działa jak się waży odpowiednio.

Rura sterowa musi pasować - 1 1/8 cala średnicy i nie za krótka (jeśli bierzesz pod uwagę używki).

A zdajesz sobie sprawę, że ta rama nie nadaje się do takiej jazdy?

Napisano

Rama jeszcze jako tako ( ja mam od Hexagona x6 2013) ale cała reszta to już słabizna.

Patrz na produkty SunTour'a, wypadają chyba najlepiej jeżeli chodzi o stosunek cena/ jakosć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...