Skocz do zawartości

[koła] 26# na sruby

Orson1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam gotowego koła z przyzwoitą piastą 26 cali. Montaż na śrubę pod hamulec tarczowy standard.. Tylne i przednie.

Napisano

Montaż na śrubę pod hamulec tarczowy standard

Co to znaczy?

Budżet? Przeznaczenie? Co znaczy przyzwoita piasta? Dla mnie znaczy to Deore a dla innego Hope. 

Napisano

Na allegro można złapać komplet kół na piastach Novatec ( maszynowe) i obręcze o ile pamiętam AlexRims. Wystawia je chyba firma BeMar1.

Tyle że raz że są nieco ciężkie a dwa że szprychy i nyple nie są najwyższych lotów. 

Napisano

Napisałeś ze ciężkie i szprychy kiepskie to bardziej na asfalt chyba?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jakąś dziwną logiką się kierujesz. Ciężkie całe koła a szprychy i nyple jakieś najtańsze, gdzieś muszą urwać z ceny.

Napisano

Dzięki za rady fajnie że się ktoś odezwał. Ostatnia pozycja Alexrims wygląda spoko ale znowu montaż na "zacisk" Dopiero zaczynam przygodę z rowerem i kupiłem na razie taki byle jaki rower w którym oryginalnie zamontowane są koła na śruby. Gdzieś czytałem że nie do każdego roweru pasuje taki zacisk to po pierwsze a po drugie nie ufam tym zaciskom.

Napisano

nie ufam tym zaciskom

No to jesteś jakieś 10-15 lat do tyłu :whistling:  

Napisano

Dzięki za rady fajnie że się ktoś odezwał. Ostatnia pozycja Alexrims wygląda spoko ale znowu montaż na "zacisk" Dopiero zaczynam przygodę z rowerem i kupiłem na razie taki byle jaki rower w którym oryginalnie zamontowane są koła na śruby. Gdzieś czytałem że nie do każdego roweru pasuje taki zacisk to po pierwsze a po drugie nie ufam tym zaciskom.

Nie ufać zaciskom to można było jak wchodziły a nie teraz, kiedy przeciorała go połowa tego rzesza zapalonych rowerzystów. Do starej ramy będzie pasował bez problemu. Polecam też zapoznać się z tematem http://www.forumrowerowe.org/topic/15636-szybkozamykacz-nowe-kola-w-starej-ramie/
Napisano

Czyli z tego co zrozumiałem zaciski pasują do każdej ramy ?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...