Skocz do zawartości

[Kaseta] Używana pod nowy łańcuch

Abihabi87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Rozważam zakup tej kasety z allegro:

http://allegro.pl/dura-ace-cs-7800-10s-11-23-i6603436313.html

używana, zębatki wyglądają  dobrze, widać ,że była głównie używana na dużych zębatkach

kaseta mam zamiar wstawić do mtb, głównie będę jeździł po leśnych płaskich terenach i typowo górska jest mi zbędna bo nie wykorzystam jej potencjału,

dlatego tylko szosowa wchodzi w grę

do tego zakupie 3 łańcuchy campmy recorda lub 6 x connexów (zależy jeszcze jakie będzie promo)

jak myślicie warto brać tą kaseta pod moje potrzeby ?

przyjmie nowy łańcuch ?

jak wygląda twardość z tańszymi modelami (np. ultegra, tiagra)?

bo aktualnie mam ultegre cs 6700 11-23 ale po 14 tys. km już pomału się kończy (używana z 3 x campa record ultra narrow)

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze to nie dura ace tylko sram 1050.

Po drugie, jaką masz przerzutkę w MTB ?? Skoro masz 11-23 to wnioskuje ze klasyczną. Skoro obecnie 11-23 ci pasuje, nie widzę podstaw by nie kupić kolejnej. Jak masz wątpliwości, szukaj 11-25 lub 12-27 albo klasycznie 11-28.

Napisano

Mam przerzutkę xt z długim wózkiem.

Wchodzi w grę tylko 11-23 bo na niej najlepiej mi się jeździ, miałem 11-25 oraz 11-28 i było gorzej.

Na fotkach rzeczywiście jest to sram, może gościowi się coś pomyliło i złe foto wrzucił, albo robi ludzi w bambuko.

Szkoda ,że u shimano 11-23 zaczyna się dopiero od ultegry bo tak bym kupił coś tańszego,

albo jaka kaseta z innej stajni będzie pasować pod piastę shimano ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.