itr Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 z tym alkoholem to chyba mało kto się odważy, wszyscy porzadni, śniegu też nie bedzie chyba w maju, z lasek to chyba tylko przebrany Ivan bo resztę Robin Hood przestrugał na strzały w średniowieczu, a nie mówcie mi że mam tego swojego fulla w koncu składać na jednobiegowo Skwarek a kiedy najbardziej chciałeś lecieć? , zaraz zejdziemy z detalami już na prywa, na dniach też wykonam telefovan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Dobrze, dobrze - wracając do meritum. Loty. Nie sposób porównać wszystkie oferty lotów do UK, więc proponuję taki układ: - Kto leci na roadtripa z Ivanem - najkorzystniejsze wydają się być loty WizzAir, to co podałem wcześniej. Wtedy lądujemy u Ivana i razem pokonujemy dystans. Ivan będzie pewnie zbierać listę - Kto nie ma możliwości wybrania 5 dni urlopowych - musi poszukać lotów na własną rękę: WizzAir, easyJet lub Ryanair. Loty są do Glasgow, Edinburgh i innych miejsc. Sprawdźcie co Wam odpowiada. Ceny wahają się między 350 a 650 PLN za lot w obydwie strony Bagaż. Zrobiłem porównanie cen bagażu w samolocie: - br = bagaż rejestrowany (czyli zwykły bagaż do luku bagażowego - pewnie oprócz roweru coś zabierzemy) - r = rower - bp = bagaż podręczny (niektórzy każą sobie płacić za większy bagaż podręczny) I tak wygląda cennik: Przewoźnik | r | br | bp | --------------------------------------------------------- easyJet | 200 | 74 - 171 | 0 | Ryanair | 285 | 45 - 180 | 0 | WizzAir | 136 | 73 | 45 | Wtedy koszta wychodzą tak (różne opcje, w dwie strony) Przewoźnik | br | br + r | bp+r | ---------------------------------------------------------------------- easyJet | 148 - 342 | 548 - 742 | 400 | Ryanair | 90 - 360 | 660 - 930 | 570 | WizzAir | 146 | 418 | 362 | Sprawdziłem też ile kosztuje nadanie paczki przesyłką kurierską o wymiarach i wadze pudła na rower - wychodzi ok 100 PLN z Polszy (z tego co pamiętam - podobnie wyjdzie z UK do Polszy?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 z tym alkoholem to chyba mało kto się odważy, wszyscy porzadni SSWC Irlandia 2011 Ja tam "porządku obrządku" pilnować zamierzam jak należy POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Sprawdziłem też ile kosztuje nadanie paczki przesyłką kurierską o wymiarach i wadze pudła na rower - wychodzi ok 100 PLN z Polszy (z tego co pamiętam - podobnie wyjdzie z UK do Polszy?) Z tego co wiem to Przesylarka.pl z której korzysta Ivan nie bierze rowerów, cały rower to firma EBS i kosztuje to 30 funtów. To jest cena przerzutu roweru z UK -> PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 EBS transportował OnOne Kodeinę zapakowaną tak, aby pocisk moździerzowy jej nie uszkodził i wzięli jeno 25 łabędzi. Jestem pewien że do tego pudła spokojnie weszły by dwa rowery. Może Maciejas ma/wydobędzie fotę tegoż...pudło było WIELKIE! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ja jestem za przemytem drogowym, 25 funia za rower to mało jak cały bajk 11 000 PLN. Tylko mam ofertę na setną edycję Giro di Italia ze znajomymi i nie wiem co wybrać. Może dziś uda się osobiście z Ivanem spotkać i obgadać na żywca co i jak. Ale zagęszczajcie ruchy bo on musi bookować pola namiotowe. ten weekend to jakiś świąteczny jest. I wyspiarze jadą na campingi z przyczepami i nic nie robią a miejsca nam zajmują. Ja się w rzece kąpać nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Poka ten rower za 11 patyków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Poka ten rower za 11 patyków! http://www.forumrowerowe.org/topic/121750-650b-pokaz-swojego-650b-i-napisz-o-nim-dwa-zdania/?p=1919980 http://imgur.com/45e4e1db-fe09-4f0a-9fae-5d0adb24c035 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 POZDRo-:ver Love you too ! xD Uważaj an Brexit i deportacje Kaziu! Tacy jak Ty w Polszy od razu do izolatki i kaftan http://imgur.com/a/IduHy Jest jeszcze taka stal - sorry za jakość foty, nie było juz światła. Nada się? Od obrażasz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 To który będzie za singla robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 a ja myślałem że mój Tytus jest brzydki ... dzięki Skwarek, mój świat nabrał rumieńców!!!! No i będę szukał czarnej Reby jednak chyba, jak po rozmowie z Ivanem, jesteś jadący w ilu procentach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To który będzie za singla robić? Full jesteś jadący w ilu procentach? W poniedziałek się określam. Albo w lewo (Giro Italia) albo w prawo (Skotland w oparach bąków Ivana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 No i niestety wyskoczyły sprawy rodzinne, będę leciał do Polski zamiast śmigać do Szkocji na rower i łyski :/ Jak co to mam bilecik do sprzedania, bo widzę, ze już wszystko sprzedane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Przywiozę Ci szkockiego szota. Na pociechę - pogoda pewnie będzie w kratkę POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Skwar na takim bajku to powinienś pojechać .... na Giro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Jak co to mam bilecik do sprzedania, bo widzę, ze już wszystko sprzedane. REZerwuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Wtępnie Kaza zarezerwował pierwszy na priv, wiec musimy poczekać jak sie sprawa rozwinie. Logowałem sie na eventbrite i nie ma problemu ze zmiana danych uczestnika. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 A można pojechać bez biletu i na mniejscu się zarejestrować czy to grodzona impreza z zasiekami, wieżyczkami, strażnikami, polami minowymi ala Wilczy Szaniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Generalnie to jest limit chyba 200 zawodników i wątpię, ze jest opcja rejestracji na miejscu. Z tego co piszą na fejsbuku to wystąpił jakiś błąd i jeszcze powinny być miejscówki dostępne. Trzeba śledzić stronę eventu w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 No właśnie bo miejsc było dużooo! Dajcie znać jak ruszy znów www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jak ja się rejestrowałem to od trzech-czterech dni wstecz widniała ilość 78 wolnych miejsc "race", lub raczej "goody bag & t-shirt". Mniej więcej tyle samo "non-race". W razie wątpów można policzyć na stronie ilu jest zawodników wykupionych. W poniedziałek rano się określę z biletem - koleś musi sprawdzić czy da radę buknąć w pracy wolne. POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 jeśli tak ma wyglądać trasa w Szkocji .... https://youtu.be/DenzJiBJWx0?t=455 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ale sobie sprytnie wariaty dają radę! Osobiście nie mam nic przeciwko taakim trasom ale pod warunkiem, że i tak samo będę po nich pruć. Po takiej dawce testosteronu i błocka nie przebiję tego filmu niczym, ale tutaj mniej więcej widać czego można się spodziewać*, choć film zdecydowanie za długi o co najmniej trzy minuty, druga strona zatoki: POZDRo-:ver *ale mam nadzieję że Orgi zaskoczą p.s.: Jutro "zwalniam" lub odkupuję bilet Kuman'a - dzisiaj nie było dane nic uzgodnić kolesiowi w pracy ze względu na nieobecność kadrowej. peesdrugi: Strona z zapisami zdaje się znowu hulać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.