Skocz do zawartości
  • 0

CROSS do ok. 1000 zł

Gość malypikus

Pytanie

Gość malypikus
Napisano

Witam,

planuję kupić rower w cenie do ok 1000 zł - nowy, ew. używany choć nie ukrywam, że choćby ze względu na gwarancję bliżej mi nowego. Chyba, że ten używany to byłby o porzadną klasę lepszy.

Ważę ok 90 kg, wzrost 178, noga 77 cm. Mi wychodzi, że to rama 19'', w porywach 20''.

Teren: ścieżki, asfalt 50 %, szutry, wały leśne drogi 50 %. Bez ekstremów, bez ambicji sportowych i planów startowych :) 

Haczyk: problemy z kręgosłupem (odcinek lędzwiowo-krzyżowy).

Jazda raczej na poziomie 200 - 250 km miesięcznie (wiosna, LATO,jesień - późna jesień jak teraz to tak raz w tygodniu na godzinę czyli jakieś 20 km). Może czasem jak pogoda fajna to więcej ale raczej nie wskoczę na poziom 500 km miesięcznie ;)

Typy? W zasadzie to jest póki co jedyny mój typ

http://skleprevelo.pl/index.php/produkt/rower-crossowy-majdller-28-21v-shimano-altus/

Podoba mi się wizualnie, nawet bardzo, jest nowy, widziałem do kupienia 100 zł taniej niż na tej stronie.

Niestety znalezienie czegokolwiek o marce to sztuka. Ktoś kojarzy, ma coś do powiedzenia?

Oczywiście przeglądam allegro i generalnie internet ale mam wrażenie, że w tym przedziale to raczej nie ma wielkich różnic.

Czy jakiś Arkus, Integral, Kands, Romet i inny rower z allegro ma szansę być lepszy w jakimś aspekcie? Oczywiście w limicie cenowym. Jeśli byłby tańszy to żona będzie szczęśliwa ;)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sugerując się wzrostem to faktycznie najlepsza byłaby rama 20 lub 19 po ewentualnej przymiarce, a wszystkie marki które wymieniasz, czyli Integral, Kands, Romet czy Unibike są zdecydowanie lepsze niż podany model w linku, ale oczywiście będą też droższe, wykraczają poza Twój budżet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...