hanjin Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem posiadaczem hamulców Hayes Radar. Ostatnio zauważyłem, że przedni słabo hamuje(nawet bardzo słabo). I tu mam pytanie jakim olejem mineralnym zalać ten hamulec. Czy LHM+ może być? A może shimano? Czy może coś jeszcze innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 na czym ta słabość polega???? Może styknie klocki zmienić i odtłuścić tarcze.... czy towarzyszy temu "miękkość" klamki- jesteś w stanie ją dociągać do chwytu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 W fabryce lejom Venom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Tak klamka miękka poza tym jak odkręce w klatce śrubę przez którą wlewa się olej to pusto jest na samej górze. Klocki to na pewno nie są bo mają dopiero jakieś 5 miesięcy i ok.900 km przejechane w większości po ścieżkach rowerowych. To że leją Venom to wiem tylko u mnie nie mogę nigdzie dostać dlatego pytam co innego można wlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 dlatego pytam co innego można wlać Tak możesz zastosować inny. Byle to był olej mineralny do hamulców.A z opisu wynika że masz zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 To ten LHM+ może być czy lepiej shimano zalać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundil Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Może być. Ja osobiście mam kupiony taki do samochodów z zawieszeniem hydraulicznym. Taniej wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanjin Napisano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 OK dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djkubixpl Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Też mam ten problem spróbuj wyjąć klocki i zobacz czy od strony tłoczków nie ma płynu Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi