Skocz do zawartości

[Stojak serwisowy] Stojak serwisowy z allegro (Vorel itp), ktoś ma, używa, poleca, odradza?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Przymierzam się do kupna stojaka serwisowego, coś w miarę niedrogiego, głownie ma służyć do parkowania roweru oraz prostych czynności serwisowych, czyszczenie napędu, smarowanie, mycie itp.

Czy coś takiego z allegro nada się?

http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-do-rowerow-do-30kg-i6299815141.html

ew. taki

http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-na-rower-mocny-do-30kg-i6342798679.html

Ktoś ma? Poleca? Odradza?

z góry dzięki za wszelkie sugestie

pozdrawiam

Napisano

Ja mam taki jak z pierwszego linku. Daje radę, chociaż niestety cały uchwyt jest z tworzywa, więc nie zapewnia super stabilności. Jeżeli nie masz zamiaru na nim serwisować dużej ilości rowerów, tylko od czasu do czasu swój, to da będzie ok. Nie masz Decathlonu blisko siebie? Tam jest taki za 200 zł, tyle że bez tej przystawki na narzędzia.

Napisano

Nie chce mi się jechać do Decathlonu (50km) :) Stojak ma służyć głównie do parkowania szosy i jakichś prostych czynności serwisowo-pielęgnacyjnych więc mam nadzieje, że taki wystarczy... Dzięki za pomoc.

Napisano

Używasz takiego? Jest wystarczająco stabilny żeby spokojnie wykonywać operacje typu rozpinanie/spinanie łańcucha, czyszczenie kasety itp?

Napisano

Podłącze się do tematu, czy oby w przypadku stojaka wysokości 61 cm nie trzeba tych czynności wykonywać w pozycji pół zgietej lub na kolanach?

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Napisano

czy oby w przypadku stojaka wysokości 61 cm nie trzeba tych czynności wykonywać w pozycji pół zgietej lub na kolanach?

To jest oczywiste wręcz. Ale to nie stojak serwisowy. Za to taki który zajmuje mało miejsca, nadaje się idealnie do przechowywania roweru a i smarować łańcuch czy czyścić kasetę można bez problemu. 

@@freezyear, używam innego, własnej konstrukcji ale myślę że ten spokojnie do wymienionych czynności wystarczy.  

Napisano

Dzień dobry

STOJAK ROWEROWY WIESZAK UCHWYT REGULACJA 61 CM (6379662222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. do parkowania czy smarowania łańcucha w zupełności wystarczy taki stojak.    Nie wyobrażam sobie parkowania w serwisowym które podlinkowałeś - raz że za każdym razem trzeba wieszać a dwa taki stojak zajmuje naprawdę sporo miejsca. 

Potwierdzam. Używam dokładnie takiego i w sumie sprawdza się bardzo dobrze przy typowych czynnościach łańcuch, kaseta, regulacje, etc. Dosyć stabilny. Oczywiście czynności przy mechanizmach w pozycji kucającej, klęczącej lub mały stołeczek ;) Dodatkowo używam do dłuższego parkowania, co odciąża oponę i zapobiega odkształceniom, przynajmniej tylną. 

Pozdrawiam, Grzegorz 

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Były gdzieś wątki traktujące lidlowski stojak.

Generlanie jest ok. Używam go od 4 lat.

Nie ma problemu z utrzymaniem 15 kilowej endurówki i lekkiego sztywniaka.

Nie mam porównania, ale sądzę, że za te pieniądze jest całkiem ok  :thumbsup:

Napisano

Ktoś kupił może tego Lidlowego i może coś napisać o jakości?

Dzisiaj kupiłem i jestem pod wrażeniem. Jakość wykonania na naprawdę wysokim poziomie.

Fajnie mocno trzyma rower.

Stojak%20Lidl.jpg

Napisano

Też kupiłem Lidlowski. Generalnie ok. Troche luzu na samym uchwycie - tzn zamocowanie uchwytu do rury stojaka ma lekkie luzy. Też tak macie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...