mrhonest Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 Witajcie. Mam do Was pytanie czy korba jak w tytule będzie współpracować z napędem 9 rzedowym. Nie mogę sobie w ten chwili pozwolic na wymianę przerzutek na 10s a jednak chciałbym trochę pokręcić.
Markus34 Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 Korba jest 10 cio rzędową ale będzie działać z 9 cio rzędową resztą
mrhonest Napisano 15 Listopada 2016 Autor Napisano 15 Listopada 2016 A czy jest ktoś kto to sprawdzał i rzeczywiście działa bez żadnych modyfikacji?
Markus34 Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 Miałem slx 10sp, xt 10sp wszystko działało i z kasetą srama 9s i kasetą shimano xt, przerzutkami sram x9 i x0, także montuj jak masz, chyba ze się zastanawiasz nad zakupem
mrhonest Napisano 15 Listopada 2016 Autor Napisano 15 Listopada 2016 Zastanawiam się właśnie nad zakupem
Markus34 Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 A co masz teraz?? Bo może nie warto kupować xt tylko slx,a ?? Jest zdecydowanie tańszy, tak samo sztywny i ok 80 g cięższy ale w zależności od tego jak jeździsz to 3 sezony min na nowej korbie zrobisz
mrhonest Napisano 15 Listopada 2016 Autor Napisano 15 Listopada 2016 Mam deorke ale rozjechal mi się gwint i muszę koniecznie coś kupić a nie chciał bym inwestować już w napęd 9 rzedowy bo powoli odchodzi i części są drozsze niż te pod 10 rzędów.
Markus34 Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 No to masz dwa wyjścia, albo kupić suport za 50-70 zł, wymienić i dalej jeździć jeśli blaty w korbie są jeszcze w jakimś sensownym stanie i na nowy sezon zmienić całość choć jeśli nie masz ciśnienia to nie zmieniaj, ja na 2x9 latam już masę czasu i jakoś nie czuje potrzeby zmiany. Nie wiem tylko jaki masz rower, jakie koła , czy nie lepiej by było od razu zmienić korbę na dwa blaty? Wtedy musiałbyś jeszcze manetka 2 sp kupić i prubować wyregulować z trzy rzędową przerzutką, ja mam tak z slx-em 40-26, przerzutkę 3 sp sram x9 i manetkę sram x7 2sp A kasetę xt 9sp i przerzutkę sram x0 9sp i daje radę Ale jak masz kwit to kup od razu korbę, przerzutkę przód i manetkę a resztę po sezonie. Druga opcja to kupno slx-a a resztę jak bardzo chcesz na wiosnę, przód będzie w zasadzie mógł zostać, powinno hulać a będziesz potrzebował kasety, łańcucha, przerzutki i manetki.
Arni220 Napisano 15 Listopada 2016 Napisano 15 Listopada 2016 Żadnej manetki 2sp nie potrzeba, by móc obsługiwać korbę 2rz. I zawsze lepiej działają dedykowane przerzutki 2rz niż druciarstwo na którym bardzo łatwo zmoczyć.
Markus34 Napisano 16 Listopada 2016 Napisano 16 Listopada 2016 Zgadzam się co do druciarstwa, jeśli akurat mamy graty to możemy po testować ale jak chce się konkretnie coś kupić to lepiej wybrać coś co na bank działa i nie kombinować. Ja mam taką kombinację właśnie przerzutkę 3 rzędową i manetkę 2 rzędową, dział to ale mogło by pracować lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.