Skocz do zawartości

[korba] Shimano Deore XT 175mm FC-M780 42x32x24

mrhonest

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Mam do Was pytanie czy korba jak w tytule będzie współpracować z napędem 9 rzedowym. Nie mogę sobie w ten chwili pozwolic na wymianę przerzutek na 10s a jednak chciałbym trochę pokręcić.

Napisano

Miałem slx 10sp, xt 10sp wszystko działało i z kasetą srama 9s i kasetą shimano xt, przerzutkami sram x9 i x0, także montuj jak masz, chyba ze się zastanawiasz nad zakupem 

Napisano

A co masz teraz??

Bo może nie warto kupować xt tylko slx,a ??

Jest zdecydowanie tańszy, tak samo sztywny i ok 80 g cięższy ale w zależności od tego jak jeździsz to 3 sezony min na nowej korbie zrobisz

Napisano

Mam deorke ale rozjechal mi się gwint i muszę koniecznie coś kupić a nie chciał bym inwestować już w napęd 9 rzedowy bo powoli odchodzi i części są drozsze niż te pod 10 rzędów.

Napisano

No to masz dwa wyjścia, albo kupić suport za 50-70 zł, wymienić i dalej jeździć jeśli blaty w korbie są jeszcze w jakimś sensownym stanie i na nowy sezon zmienić całość choć jeśli nie masz ciśnienia to nie zmieniaj, ja na 2x9 latam już masę czasu i jakoś nie czuje potrzeby zmiany.

Nie wiem tylko jaki masz rower, jakie koła , czy nie lepiej by było od razu zmienić korbę na dwa blaty?

Wtedy musiałbyś jeszcze manetka 2 sp kupić i prubować wyregulować z trzy rzędową przerzutką, ja mam tak z slx-em 40-26, przerzutkę 3 sp sram x9 i manetkę sram x7 2sp

A kasetę xt 9sp i przerzutkę sram x0 9sp i daje radę 

Ale jak masz kwit to kup od razu korbę, przerzutkę przód i manetkę a resztę po sezonie.

Druga opcja to kupno slx-a a resztę jak bardzo chcesz na wiosnę, przód będzie w zasadzie mógł zostać, powinno hulać a będziesz potrzebował kasety, łańcucha, przerzutki i manetki.

Napisano

Zgadzam się co do druciarstwa, jeśli akurat mamy graty to możemy po testować ale jak chce się konkretnie coś kupić to lepiej wybrać coś co na bank działa i nie kombinować.

Ja mam taką kombinację właśnie przerzutkę 3 rzędową i manetkę 2 rzędową, dział to ale mogło by pracować lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...