Skocz do zawartości

[XCO] Nowa zawodnicza w Kross Racing Team

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodziło mi o to, że drugiej kategorii, ale to zastanawiające, że zawodniczka ze światowego szczytu, pochodząca ze Szwajcarii (kraju, który ma ogromną ilość zawodników na bardzo wysokim poziomie) podpisuje kontrakt z drużyną z biedniejszej części Europy. Coś tam słyszałem, że w zachodnich drużynach wcale nie dopieszcza się tak zawodników, jak mogło by się wydawać. Ale jeśli o kogoś drużyny mają dbać, to właśnie o takie talenty jak Jolanda Neff. Czyżby mimo to, na zachodzie nie znalazła lepszej oferty? Ja jestem zaskoczony.

No to grubo. Śmiech tylko, że taki magazyn robi takiego babola i rozdaje nie zdobyte medale olimpijskie.

W którym miejscu?

Na początku akapitu nie jest mowa o Jolandzie a o marce Kross (sama marka srebra nie zdobyła, ale ich zawodniczka, na ich rowerze, wiele marek sportowych tak robi)

Wysłane za pomocą Tapatalk

Szkoda że Kross ma takie "ponure" kolory, trzeba powiedzieć że kobiety w białych kombinezonach wyglądają jakoś tak lepiej  :thumbsup:

Fajnie że nasz rodzimy Kross ma w swoim składzie tak znanych i dobrych zawodników, jest powód do dumy  :thumbsup:

Nie chodziło mi o to, że drugiej kategorii, ale to zastanawiające, że zawodniczka ze światowego szczytu, pochodząca ze Szwajcarii (kraju, który ma ogromną ilość zawodników na bardzo wysokim poziomie) podpisuje kontrakt z drużyną z biedniejszej części Europy. Coś tam słyszałem, że w zachodnich drużynach wcale nie dopieszcza się tak zawodników, jak mogło by się wydawać. Ale jeśli o kogoś drużyny mają dbać, to właśnie o takie talenty jak Jolanda Neff. Czyżby mimo to, na zachodzie nie znalazła lepszej oferty? Ja jestem zaskoczony.

To może dobry znak - w Polsce można oferować dobre warunki pracy :) Od czegoś trzeba zaczynać. 

Może w całej branży będzie tak dobrze że i ja poszukam oferty nie do odrzucenia i wrócę :)

Ot, kolorowa gazetka dla dzieci mających bogatych rodziców

Czy żeby kupić BB trzeba mieć dzianych starych?

W którym miejscu?

No w żadnym bo dałem ciała. 

Posądzam, że dla Krossa kasa dla Neff to jak "na waciki'. To nie jest branża gdzie zarabia się krocie. Musiało zdecydować zupełnie co innego. Dla mnie tylko potwierdzenie, że w całym tym cyrku nie koniecznie liczy się naklejka na ramie. 

A ja myślę, że punktem przetargowym oprócz kasy była dobra znajomość z Majką, jak i z Fabianem, który jest również Szwajcarem, a Jolka jest młoda i na wszystkim sobie da radę, w tym sporcie 99% to zawodnik, a 1% rower, który w dobie unifikacji i wspólnych części różni się tylko naklejką na ramie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...