Sziva Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Witam, jestem przed zmianą sztycy w moim rowerze i bardzo spodobała mi się sztyca Amoeba JSP-Hussar. Z opisu wynika, że jest ona przeznaczona do jump/dh. Czy przy zwykłej jeździe MTB ta sztyca też się sprawdzi? Ważę 57kg i mam 160cm wzrostu, więc nie miałaby ze mną ciężko, ale tak się zastanawiam czy ten typ mocowania siodła nadaje się na dłuższe jazdy. Miał ktoś z tą sztycą do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Ta sztyca ma 300mm długości, starczy Ci? Przy okazji strasznie ciężka jak na taką długość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Starczy mi. Obecną mam wysuniętą na 10cm z ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Czy ta rama nie jest w takim razie sporo za duża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Rama ma 17,5 cala i większa byłaby już za duża, ale na tej jeździ mi się ok. Rower to Giant Boulder Team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 17,5 cali na 160 cm wzrostu to za dużo, ja mam 17 cali na 174 cm wzrostu. Nie bardzo natomiast rozumiem o co Ci chodzi z tym typem mocowania siodełka jeżeli chodzi o dłuższą jazdę. Co ma piernik do wiatraka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Chodzi mi o to, że normalnie pręty od siodła są podparte na dlugosci 3-4cm, a tutaj wygląda na to, że będą podparte punktowo. Ta rama jest jakaś ogólnie mała chyba, bo na koleżankę o wzroście 174cm była sporo za mała (dlatego też sprzedała ten rower). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Nie wiem co to za rama i typ roweru, ale ja mając 180cm jeżdżę na rowerach 17-18". Nie są za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.