Piwko159 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Witam wszystkich mam taki oto amorek Suntour Raidon XC-R RL air, zdalna regulacja, zawieszenie: powietrze/olej, damping: olejowy, skok: 100mm Chciałbym go przerobić na 120mm czy da się to wykonać w tym modelu ? oraz jakie są orientacyjne koszty takiej przeróbki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 13 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 z tego co wiem , to wystarczy tylko przełożyć pin na popychaczu tłoka w komorze powietrznej , koszt 0zł jedynie z godzinka czasu , a przy okazji serwis zrobisz jeśli chcesz mieć pewne info to napisz do ACTIVIA - jest dystrybutorem sr na Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwko159 Napisano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 dzięki za szybka odp napiszę do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piwko159 Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 wracam do tematu po paru tyg udało się to wszystko zrobić mam teraz ok 123mm skoku ale moje pytanie jest teraz takie. Czy da się jeszcze jakoś ulepszyć gen amor? chodzi mi głównie o zamarzanie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 jeśli ma rozbieralny tłumik to jak najbardziej , wystarczy wyjąć tłumik wylać z niego olej , wlać olej który zmienia swoją lepkość względem temperatury w mniejszym stopniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 XCR na 100% nie ma rozbieralnego tłumika. Dopiero bardzo wysokie modele SR mają rozbieralne tłumiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 zdziwiłbyś się raidon stary miał rozbieralny już , a teraz wzystkie poszły o oczko w góre więc i xcr może byc rozbieralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 XCR-Y, Raidony o nawet Epixony pod oś 9mm mają teraz kartridże nierozbieralne, Dopiero wszystkie amorki pod oś 15mm czyli od Epixona w górę mają już Kartridże rozbieralne. Sporo osób sobie dokupuje kartridż na rozbieralny z tej najwyższej półki czyli RL-RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 zaskoczyłeś mnie , bo mam epicona , 2011 roku z goleniami zmienionyim na oś 15 a kardridź mam nierozbieralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Od epixona w górę. Epicon jest w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Co do Epiconów to rozbieralne były w X1 i X2 (2012/13) oraz w XC i TR 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 W Epiconie 2011 9mm miałem rozbieralny. A przynajmniej udało mi się go rozebrać a po złożeniu działał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Czyli śladem konkurencji z czasem tylko gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 zaskoczyłeś mnie , bo mam epicona , 2011 roku z goleniami zmienionyim na oś 15 a kardridź mam nierozbieralny miało być rozbieralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 W 2011 były rozbieralne typu prosta rurka z korkiem u góry i z pracującym popychaczem od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi