Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich mam taki oto amorek Suntour Raidon XC-R RL air, zdalna regulacja, zawieszenie: powietrze/olej, damping: olejowy, skok: 100mm Chciałbym go przerobić na 120mm czy da się to wykonać w tym modelu ? oraz jakie są orientacyjne koszty takiej przeróbki ?? 

Napisano

z tego co wiem , to wystarczy tylko przełożyć pin na popychaczu tłoka w komorze powietrznej , koszt 0zł jedynie z godzinka czasu , a przy okazji serwis zrobisz :)

jeśli chcesz mieć pewne info to napisz do ACTIVIA - jest dystrybutorem sr na Polskę

• 1 miesiąc temu...
Napisano

wracam do tematu po paru tyg ;) udało się to wszystko zrobić mam teraz ok 123mm skoku ale moje pytanie jest teraz takie. Czy da się jeszcze jakoś ulepszyć gen amor? chodzi mi głównie o zamarzanie oleju

Napisano

jeśli ma rozbieralny tłumik to jak najbardziej , wystarczy wyjąć tłumik wylać z niego olej , wlać olej który zmienia swoją lepkość względem temperatury w mniejszym stopniu

Napisano

XCR na 100% nie ma rozbieralnego tłumika. Dopiero bardzo wysokie modele SR mają rozbieralne tłumiki.

Napisano

XCR-Y, Raidony o nawet Epixony pod oś 9mm mają teraz kartridże nierozbieralne, Dopiero wszystkie amorki pod oś 15mm czyli od Epixona w górę mają już Kartridże rozbieralne. Sporo osób sobie dokupuje kartridż na rozbieralny z tej najwyższej półki czyli RL-RC