Mod Team durnykot Napisano 3 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Moderatora prosilem kilka razy o aktualizację wagi Ciekawe....... Jaka jest waga obecna? Bo nie widzę....może mi okulary zaparowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 8865 bylo w styczniu z tego co pamietam w tedy pisalem o aktualizację wagi. Aktualnie nie wazylem bo nie ma co wazyc, czekam na opony, tarcze i adapter z DT4you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Wpisuj aktualną wagę w temacie , jest szansa ,że któryś z Modów wpadnie i zmieni. na razie ,skoro rower czeka na części, zostawimy wagę bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Może moderator zważy mu rower, i poda aktualną wagę ... więc dom dzieła @durnykocie Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Rulez......wróciłeś....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Mało ostatnio jeżdżę, to chociaż pisał będę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Rulez cofnij sie kilka stron wcześniej zobacz czy bylo info o aktualnej wadze a pozniej cwaniakuj. Od stycznia dobijam sie w tym temacie do moderatora bez skutku. Aktualnie jestem na etapie zmian wiec co mam zwarzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
California Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Reba ma blokade skoku ktora po wlaczeniu eliminuje sag wiec proporcje sa identyczne jak przy obecnym widelcu. Wcale tak nie jest, jak piszesz. Blokada w rebie nie wpływa na sag. Żeby mieć sag ~0mm to byś musiał ją napompować na sztywno. Każdy ze swoim bajkiem ma prawo robić, co chce i każdy ma prawo to skrytykować, skoro jesteśmy na forum. Mnie by się w tej konfiguracji widział na kołach 28" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Moja zblokowana Reba przy 95...100psi ani drgnela. Wiadomo ze przy dobiciu do kraweznika itp cos tam dygnie ale na pewno nie ma to wplywu na geometrie bo ile takich momentow wystepuje. Tak czy inaczej byly kola 26, sa 27,5 weszly by na luzie 28 myślałem o tym ale przy ew zmianie opony na 2,2" byl by problem na tyle. Przod wideł by ogarna bez problemu. Ja nie mam problemu z krytyka, tylko nie trawie glupich uwag ludzi którzy wejda w dyskusje w polowie nie majac pojecia co bylo wcześniej napisane itp bo ciezko sie cofnac 2..3 strony wstecz. Mowie tutaj o wadze projektu. Tutaj nie ma modelatorow od jakiegoś czasu bo jak sie pisze prosby, wspomina w temacie zdjeciami i opisem bez reakcji (np post z 20 stycznia) to uwaga typu "modelator mu zwarzy" to sorry ale jest na poziomie ponizej gimnazjum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Eldo, Modów na forum jest kilku, więc nic nie stoi na przeszkodzie,aby pisać do kilku, a nie ciągle do jednego. Jeśli Mod nie odpowiada, to użyj opcji Zgłoś ,która jest w prawym dolnym rogu każdego posta. Wtedy na pewno ktoś zmieni to ,co chcesz. Skoro już o krytyce piszemy i poziomi poniżej gimnazjum, to zacznij zwracać uwagę na ortografię , składnię i znaki diakrytyczne. PS. Nawet nie pisz,że korzystasz z telefonu czy też tabletu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Tak czy inaczej byly kola 26, sa 27,5 weszly by na luzie 28 myślałem o tym ale przy ew zmianie opony na 2,2" byl by problem na tyle. Przod wideł by ogarna bez problemu. w 26" wchodzą koła 622 z oponą o balonie 32mm. Średnica jest nieco większa niż 26" i 2.4, ale ramy mieszczą takie koła. Osobiście poszedł bym w tym kierunku. Jak będziesz miał komplet zapuść fotę, z przyjemnością popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Adaptery DT Swiss juz sa, paczka z oponami i tarczami niedaleko wiec jutro myślę ze beda pierwsze próby w terenie i relacja foto. Myślałem o kolach 29er ale nie bylem pewny czy sztywny widelec zostanie na dłużej i przy ew powrocie do Reby miał bym problem z upchaniem 29-tek. 27,5" będzie jako uniwersalny komplet. Na sztywnym secie dadza rade podobnie jak i z uginaczem na przodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Aaa, bo ty chcesz w tych 27,5 tylko wymieniać gumy w zależności od terenu? Myślałem, że na teren masz nadal 26, a 27,5 tylko na szosowe wyjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) 26" sprzedałem razem z tarczami i oponami. Kupiłem 27,5" do tego tarcze (w xt było mocowanie CL w DT 6 śrub) oraz nowy kpl opon. Na razie jeden bo sam nie wiem co one potrafia jakoś nie ma informacji na ich temat w sieci. Mam w planie do konca miesiaca przejechac ok 500/600km w warunkach asfaltowo szutrowych (troche piachu i kamieni) więc rozeznam temat. Później zdecyduje co dalej. Reba jest w rezerwie, spokojnie przyjmie 27,5" z opona 1,5...2,0 Koła beda w systemie tubeless, wagowo wyjdzie bardzo podobnie jak nie ciut lżej od 26" sie zobaczy. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Eldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) 1,5/2.0 w terenie szału nie robi, no ale może nie potrzebujesz innych. Generalnie fajny pomysł choć nie wiem czy idealny jeśli chodzi o napęd. Tu pojawią się sprzeczności, potrzeba dużego zakresu w terenie vs ciasnego stopniowania na szosie. Może przydał by się napęd 3x9s z przerzutką 2 zawiasową i wtedy w 5 minut dało by się to pogodzić. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Przyszly czesci, zaczynam zabawe Na pierwszy rzut tarcza przod / tył 160mm 85g wg producenta wg mojej wagi 95 Opony Schwalbe G-ONE ALLROUND 27,5x1,5 waga producenta 400g moja waga pokazała 410g więc kolejne +10g wiecej. Moze waga do kalibracji sie nadaje Kolo przod kompletne : Kolo tył kompletne: Całość jeszcze na stojaku Jeszcze dzisiaj postaram sie przegonic rower po puszczy niepolomickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) No ładnie to wygląda, dosłownie jakby tak miało być. Mierzyłeś obwód koła, zmieniło się coś w porównaniu 26" + 2.2 opona? A że tak spytam, ten wideł to chińczyk? Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Nie mierzylem obwodu ale na oko widac ze teraz jest więcej. Widelec z aliexpress za 480pln Opony milo mnie zaskoczyly jak na pierwszy rzut oka. Robia wrażenie solidnych mimo rozmiaru 1,5. Uszczelnily sie latwo, wygladaja ciekawie. Sprawdzę w terenie bedzie wiecej info na ich temat. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Eldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Dla sposrzegawczych, widac zmiany?Przejechane w "nowym wcieleniu" ok 300km w sumie... Zostaje jak widac wiec daje foto. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Eldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 69 er, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 69 to nie, 29 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Na zdjęciu wygląda jakby z tyłu było mniejsze koło, a z przodu większe i stąd moje zgadywanie : 69 względnie 79, czyli małe z tyłu i duże z przodu. Tylko nie mów, że oba 29 ", bo trzeba będzie iść do okulisty... Edytowane 29 Czerwca 2017 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldo Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Oba 29er :-) Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Eldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Oba 29er :-) Koło 28 cali z oponą 42 mm to jeszcze nie 29 er tylko jakiś 'cross/trekking'... Czekam już na foto z oponami od szosy! Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Alsew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Jak się jeździ na tych speedride'ach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi