Skocz do zawartości

[wkład suportu]

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

zamienilem korby na korby pod oś typu isis.

teraz potrzebuje wklad suportu.

nie chce wydawac wiecej niz 100 zł.

w tej cenie są wkłady vp 603 i accent power pro 9015 al oraz 9400 al.

wkład vp ma miski bez uszczelnień ale szersze łożyska niz wkłady accenta.

nie dam linków do stron na allegro albo u dystrybutora bo nie wiem jak to zrobic ale wkład vp jest na allegro a wkłady accenta na stronie velo.pl

moze ktos ich uzywa? myślę że tak.

wkłady na kwadrat kupowałem za nie wiecej niz 35 złotych i używałem ich bez problemu dwa sezony (12000 tysięcy km). ważę 78 kilo, ujeżdżam sprzęt turystycznie. zwykłe wkłady dawały rade właśnie tyle - i działały nadal.

są też wkłady suportu truvativa w cenie nie wyższej niz 125 zł. tyle też mogę dać ale mają one gumowe o-ringi. jakie jest ich przeznaczenie? jak dokręcać taki wkład? zwykłe dokręcałem do oporu. a te?...

czekam przede wszystkim na wyniki testów.

• 2 miesiące temu...

Co do Accent'a 9400 al to ja go mam(a właściwie miałem do dziś),bo połamała mi się ośka przy podjezdzaniu pod krawężnik na stojąco.Nie powiem że jest do bani bo co jak co ale go troche katowałem( liczne skoki pod krawężniki i inne wieksze przeszkody).Po 1,5 roku po prostu nie wytrzymał.Poza tym w katalogu na 2006 pisze zeby nie uzywac tego suportu do jazdy z wiekszymi przeciążeniami(troche to dziwne bo w 2005 nie bylo takiej wzmianki-widocznie było wielu niezadowolonych uzytkowników).Jesli używa sie go do typowego XC,bez jakichś wygłupów typu skakania na krawęzniki czy przez korzenie,to ja osoboscie go polecam.Ma dobre uszczelki i pracuje cicho.A jesli chodzi o 9015 to one sie niewiele różnią.W sumie to prawie to samo tylko cena inna.

Może Truvativa Team DH. Bardzo wytrzymały i nie mam z nim najmniejszych problemów. Od ponad 6 miechów go męczyłem i dalej jest w dobrej kondycji. Na początku trochę ciężko chodził, ale po tygodniu jazdy już było wszystko w normie.

Co do tych uszczelki to pełni ona również rolę "dystansu" w wypadku kiedy używamy tego wkładu w opcji na mufę 68 mm. (Sam wkład pasuje do 68 mm i 73 mm mufy)

Mimo uszczelki dokręca się go również do oporu. Bez obaw.

Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...