tobo Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 zamienilem korby na korby pod oś typu isis. teraz potrzebuje wklad suportu. nie chce wydawac wiecej niz 100 zł. w tej cenie są wkłady vp 603 i accent power pro 9015 al oraz 9400 al. wkład vp ma miski bez uszczelnień ale szersze łożyska niz wkłady accenta. nie dam linków do stron na allegro albo u dystrybutora bo nie wiem jak to zrobic ale wkład vp jest na allegro a wkłady accenta na stronie velo.pl moze ktos ich uzywa? myślę że tak. wkłady na kwadrat kupowałem za nie wiecej niz 35 złotych i używałem ich bez problemu dwa sezony (12000 tysięcy km). ważę 78 kilo, ujeżdżam sprzęt turystycznie. zwykłe wkłady dawały rade właśnie tyle - i działały nadal. są też wkłady suportu truvativa w cenie nie wyższej niz 125 zł. tyle też mogę dać ale mają one gumowe o-ringi. jakie jest ich przeznaczenie? jak dokręcać taki wkład? zwykłe dokręcałem do oporu. a te?... czekam przede wszystkim na wyniki testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Co do Accent'a 9400 al to ja go mam(a właściwie miałem do dziś),bo połamała mi się ośka przy podjezdzaniu pod krawężnik na stojąco.Nie powiem że jest do bani bo co jak co ale go troche katowałem( liczne skoki pod krawężniki i inne wieksze przeszkody).Po 1,5 roku po prostu nie wytrzymał.Poza tym w katalogu na 2006 pisze zeby nie uzywac tego suportu do jazdy z wiekszymi przeciążeniami(troche to dziwne bo w 2005 nie bylo takiej wzmianki-widocznie było wielu niezadowolonych uzytkowników).Jesli używa sie go do typowego XC,bez jakichś wygłupów typu skakania na krawęzniki czy przez korzenie,to ja osoboscie go polecam.Ma dobre uszczelki i pracuje cicho.A jesli chodzi o 9015 to one sie niewiele różnią.W sumie to prawie to samo tylko cena inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a ja powiem ze zakup suportu za mniej niz 100 zł nie ma najmniejszego sensu... rozwalaja sie zbyt latwo ... ;lepiej dolozyc i kupic np. dartmoora hard bara mam i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 26 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Może Truvativa Team DH. Bardzo wytrzymały i nie mam z nim najmniejszych problemów. Od ponad 6 miechów go męczyłem i dalej jest w dobrej kondycji. Na początku trochę ciężko chodził, ale po tygodniu jazdy już było wszystko w normie. Co do tych uszczelki to pełni ona również rolę "dystansu" w wypadku kiedy używamy tego wkładu w opcji na mufę 68 mm. (Sam wkład pasuje do 68 mm i 73 mm mufy) Mimo uszczelki dokręca się go również do oporu. Bez obaw. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brateczek Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Polecałbym wkład Trivativ Giga Pipe SL- ISIS. jest mocny, spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na jego temat ze strony znajomych (dwóch kolegów jeździ dirt na tych suportach i są bardzo z nich zadowoleni). Nie powinien sprawiać kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.