Mateusz93 Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Witam, Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S. Widzę, że już teraz nie ma wyprzedaży z 2016, a zależy mi na jak najmniejszej cenie oczywiście. Kiedy ewentualnie celować w wyprzedaże, czy po prostu niższe ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Będzie z tym coraz większy problem bo v-brake powoli umiera śmiercią naturalną... Możesz też polować na frameset i składać samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Witam, Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S. Widzę, że już teraz nie ma wyprzedaży z 2016, a zależy mi na jak najmniejszej cenie oczywiście. Kiedy ewentualnie celować w wyprzedaże, czy po prostu niższe ceny? Dostępność sprawdzisz na stronie dystrybutora - Velo.pl - zakup oprócz online można pewnie dokonać w DSRach lub innych sklepach rowerowych. http://velo.pl/rowery/przelajowe/accent/cx-one-2017 Przełaj ma hamulce typu Canti a nie vbrake i to jest znacząca różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz93 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Dostępność sprawdzisz na stronie dystrybutora - Velo.pl - zakup oprócz online można pewnie dokonać w DSRach lub innych sklepach rowerowych. Pytanie tylko jak w poprzednich latach wyglądała dostępność w przeciągu roku. Sprzedawca w jednym DSR twierdzi, że po świętach Bożego Narodzenia to już nie ma rowerów w magazynie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Do przełaja można założyć mini V-brake, hamują wyraźnie lepiej od canti ale najlepiej dać hamulce tarczowe, choćby mechaniczne. Stery Cx One jest pod tym względem fajnie zrobiony: może mieć i tarczówki i canti/miniV. Niedawno były nówki na wyprzedaży za 2,5 kzł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz93 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Niedawno były nówki na wyprzedaży za 2,5 kzł... W jakim sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Tu masz więcej: http://szosa.org/topic/19600-accent-cx-one/?do=findComment&comment=337905 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 http://velo.pl/rowery/przelajowe/accent/cx-one-2017 Przełaj ma hamulce typu Canti a nie vbrake i to jest znacząca różnica. No to zerknij do linka który sam podałeś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 To pewnie wyjątek potwierdzający regułę Mini V-ki są wyraźnie mocniejsze w moim odczuciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 No to zerknij do linka który sam podałeś Ten CX-One ma hamulce BR-R353 X-Type, które są przewidziane do rowerów szosowych - zgodnie z tym co podaje Shimano. Nie widziałem ich na oczy, ale po zdjęciach mogę wnioskować, że są jak mini VB - mogę też się mylić Równie dobrze można hamować podeszwą buta, jeśli masz takie umiejętności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S Pojawiły sie modele kolekcji 2017. Jeśli zależy ci na rowerze to nie czekaj na wyprzedaże tego modelu bo się nie doczekasz. Dogadaj się w sklepie w którym masz najbliżej. CX-One 2016 nie było już we wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Ten CX-One ma hamulce BR-R353 X-Type, które są przewidziane do rowerów szosowych - zgodnie z tym co podaje Shimano. Tak, to są mini v-brake, ale wy chyba nie rozumiecie, że mini v-brake to też v-brake :/ Ta sama zasada działania, tylko ramiona krótsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Mam tego cx one 2016. Nie kupisz juz go. Teraz wchodzi 2017. Różni się tylko blatem: 2016 miał 46Z a 2017 ma 50Z. Wreszcie panowie z Gliwic poszli po rozum do głowy. Sam sobie juz wymieniłem na 50Z. Co do hamulców. Jako tako dają radę, ale tylko jak jest sucho. Ja jestem właśnie w trakcie przesiadki na tarczówki. Niestety wiąże się to z wymianą wheel set, ale taki był cel juz przy kupnie (pojeździć rok i zainwestować) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 W jakim sklepie? Trochę zboczę z tematu, ale nie myślałeś o złożeniu roweru pod siebie? W cenie nowego możesz mieć rower pod siebie i z pewnością na lepszym osprzęcie. Dużo osób z reguły modyfikuje rowery w okresie zimowym i można dostać w przyzwoitych cenach wiele podzespołów. Mi się udało upolować pełną grupę 105 5800 z dwoma kasetami za 840 zł z wysyłką. Raz, że fajna satysfakcja a dwa, to że przyjemność z jazdy jest jeszcze większa Wiem co mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.