Skocz do zawartości

[Dostępność roweru] Accent Cx One

Mateusz93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S. Widzę, że już teraz nie ma wyprzedaży z 2016, a zależy mi na jak najmniejszej cenie oczywiście. Kiedy ewentualnie celować w wyprzedaże, czy po prostu niższe ceny?

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S. Widzę, że już teraz nie ma wyprzedaży z 2016, a zależy mi na jak najmniejszej cenie oczywiście. Kiedy ewentualnie celować w wyprzedaże, czy po prostu niższe ceny?

Dostępność sprawdzisz na stronie dystrybutora - Velo.pl - zakup oprócz online można pewnie dokonać w DSRach lub innych sklepach rowerowych.

http://velo.pl/rowery/przelajowe/accent/cx-one-2017

Przełaj ma hamulce typu Canti a nie vbrake i to jest znacząca różnica. 

Dostępność sprawdzisz na stronie dystrybutora - Velo.pl - zakup oprócz online można pewnie dokonać w DSRach lub innych sklepach rowerowych.

Pytanie tylko jak w poprzednich latach wyglądała dostępność w przeciągu roku. Sprzedawca w jednym DSR twierdzi, że po świętach Bożego Narodzenia to już nie ma rowerów w magazynie :D.

No to zerknij do linka który sam podałeś

Ten CX-One ma hamulce BR-R353 X-Type, które są przewidziane do rowerów szosowych - zgodnie z tym co podaje Shimano. Nie widziałem ich na oczy, ale po zdjęciach mogę wnioskować, że są jak mini VB - mogę też się mylić :D

Równie dobrze można hamować podeszwą buta, jeśli masz takie umiejętności ;)

Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dostępność nowych rowerów Accent Cx One na v-brake. Słyszałem, że w pewnym okresie ciężko cokolwiek już kupić... Dodaj, że szukam rozmiaru S
Pojawiły sie modele kolekcji 2017. Jeśli zależy ci na rowerze to nie czekaj na wyprzedaże tego modelu bo się nie doczekasz.  Dogadaj się w sklepie w którym masz najbliżej. CX-One 2016 nie było już we wrześniu. 

Ten CX-One ma hamulce BR-R353 X-Type, które są przewidziane do rowerów szosowych - zgodnie z tym co podaje Shimano.

Tak, to są mini v-brake, ale wy chyba nie rozumiecie, że mini v-brake to też v-brake :/ Ta sama zasada działania, tylko ramiona krótsze.

Mam tego cx one 2016. Nie kupisz juz go. Teraz wchodzi 2017. Różni się tylko blatem: 2016 miał 46Z a 2017 ma 50Z. Wreszcie panowie z Gliwic poszli po rozum do głowy. Sam sobie juz wymieniłem na 50Z.

Co do hamulców. Jako tako dają radę, ale tylko jak jest sucho. Ja jestem właśnie w trakcie przesiadki na tarczówki. Niestety wiąże się to z wymianą wheel set, ale taki był cel juz przy kupnie (pojeździć rok i zainwestować)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

W jakim sklepie? 

Trochę zboczę z tematu, ale nie myślałeś o złożeniu roweru pod siebie? W cenie nowego możesz mieć rower pod siebie i z pewnością na lepszym osprzęcie. Dużo osób z reguły modyfikuje rowery w okresie zimowym i można dostać w przyzwoitych cenach wiele podzespołów. Mi się udało upolować pełną grupę 105 5800 z dwoma kasetami za 840 zł z wysyłką. 

Raz, że fajna satysfakcja a dwa, to że przyjemność z jazdy jest jeszcze większa :) Wiem co mówię :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...