rObO87 Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Niedawno postanowiłem zmienić mostek. Posiadałem model Promax LA-4, który zmieniłem na model DA-35. W trakcie montażu okazały się pewne różnice. Mój poprzedni mostek posiadał nieco dłuższy korpus (część która jest zamocowana do sterów) Po montażu całość wygląda tak: Odnalazłem na szczęście nakładkę, która pasuje na ster. Czy powinienem ją nałożyć? W takim przypadku miałbym 3 nakładki, a całość (3 nakładki + nowy mostek) będzie nieco dłuższa niż zestaw mostek stary + 2 nakładki. Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ja bym dał ma górę mostka lub pod podkładkę 5mm i myślę że to by wystarczyło. Bo te podkładki na zdjęciu to chyba są 1cm, przynajmniej tak mi się wydaje. można też pobawić się w skracanie rury sterowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Zetnij jeszcze trochę rurę sterową albo daj nad mostek najmniejszą podkładkę jaką masz, u mnie taki patent działa mam ponad 2 cm podkładek nad mostkiem i wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl1987 Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Pilnik i do roboty,dla mnie przekładanie podkładek ponad mostek to połowiczne rozwjązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 hmm ale w czym ty masz problem w sumie ? daj jedna z tych podkladek nad mostek , jak za malo doloz jakas badz przytnij nieco sterowka i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielon Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ale problem. Wal nakładki albo tnij (piłuj) rurę sterową. Nie przejmuj się, ludzie nie takie problemy mają. Głowa do góry. Gorzej gdy rura jest za krótka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Macie jakiś sposób na odkręcenie obrobionej śruby od kapsla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Możesz próbować np. Torx'em o zbliżonych wymiarach. Może złapie. Jeśli nie, to pozostaje rozwiercenie łba śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Możesz próbować np. Torx'em o zbliżonych wymiarach. A co to takiego? Co do wiercenia, wiertarka w pogotowiu. Nawiercę i co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Torx - http://pl.wikipedia.org/wiki/Torx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Zupełnie jak imbus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Niestety, Torx nie dał rady To jak z tym wierceniem, jak głęboko mam wiercić? I co potem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Niestety, Torx nie dał rady To jak z tym wierceniem, jak głęboko mam wiercić? I co potem? rozwierc leb sruby tak zeby kapsel dało sie zdjąć, a resztę śruby wykręcisz kombinerkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.