sitoxdd Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Siemka wszystkim, mam pytanko. Posiadam Specializeda cambera z 2011 roku z amorkiem rock shox revelation 120mm 1 1/8. Z drugiego roweru posiadam amorka Rock shox revelation 150mm 1 1/8 tapered :/. Myślalem żeby do specka wrzucić revelationa ale no nie pasuje . Z tego co czytałem na forach możliwe jest założenie innych sterów ale akurat w temacie wrzucenienia amorka mało wiem. Ktoś coś podpowie? Jakaś rada? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 150 mm to za duża zmiana w stosunku do 120 mm. Do tego stery,o których mówisz (FSA Orbit) jeszcze delikatnie unoszą główkę ramy, bo dolne łożysko ląduje wtedy poza ramą. Trzeba też się rozeznać, czy taperowana rura sterowa zmieści się w główkę Twojej ramy, bo to nic pewnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Sprawdź czy w widelcu, który masz zamontowany, nie da się zwiększyć skoku. Pytanie po co. Z drugiej strony chcesz ograniczenia inny rower z Wisłą o większym skoku i co, niby tam wsadzisz ten że Speca? Jakaś pokraczna kombinacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Camber 2011 ma łoźyska zintegrowane z główką. Przerabiałem temat osobiście. Nie da rady. Nie ma na rynku sterów,które zaadoptuja tapera w taką główkę ramy. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.