jogi109 Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam Mam SX-Traila 170mm z tym damperem, a potrzebuje najlepiej 155mm, lub 150. Można jakoś skrócić skok dampera, by skrócić skok ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 mozna skrocić damper poprzez wsadzenie grubego oringa do komory negatywnej, widziałem taką samoróbke w damperze x-fusion i działało to, tylko skrócisz jednocześnie i skok dampera i długość, w tym fusionie wyszło ok 190x51 z 200x57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 26 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Mi chodzi chyba o cos innego Chce, by koło nadal dochodziło do tego samego miejsca przy pełnym ugieciu zawieszenia, ale żeby od pełnego ugiecia, spadało o 1 cm niżej Mysle ze wystarczy ze goleń z olejem bedzie sie mniej wysuwać o określoną wartość Myslalem zeby włożyć podkładki do komory olejowej miedzy nakrętką komory olejowej a końcem sworznia przymocowanego do tej górnej czesci dampera z regulacjami, mocowaniem, zaworem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Do komory negatywnej nie można nic wsadzać ponieważ damper przy powrocie nie wykorzystuje wtedy hamulca hydraulicznego co może skutkować jego uszkodzeniem. Jedyne co można zrobić to zmniejszyć skok poprzez wsadzenie podkładki na tłoczysko w komorze powietrznej. Długość montażowa w takim przypadku pozostaje taka sama, tylko skok się zmniejsza (np. 200x57 na 200x51). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi