Skocz do zawartości

[wybranie roweru] nie znam sie

ptys27

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z podanych przez Ciebie rowerów tylko Rockrider ma dostępną Twoją rozmiarówkę. Z kolei przy tej wadze nie polecałbym go- czeka wymiana sprężyny/ całego dampera na coś porządniejszego.

Napisano

Dobry wieczór

a czy ja cos mowilem o wygladzie? pytam sie po prostu ktory bylby najlepsze i tyle

No właśnie... 

pytam sie po prostu ktory bylby najlepsze i tyle

"Który byłby najlepszy"? Nie da się wprost odpowiedzieć na tak zadane pytanie... Zależy gdzie i jak będziesz/ masz zamiar jeździć/ podróżować <- Doprecyzuj poproszę zapytanie i z pewnością coś grono forumowiczów poradzi, tu są dobrzy ludzie ;)Domyślam się, że zmierzasz raczej w kierunku MTB, ale czy Twoje wyjazdy w większości będą związane z tą klasą i wyjazdami (MTB) ?  

Najlepszy będzie taki, który będzie dopasowany do Twoich wymiarów i taki, który będzie się najlepiej wpisywał w częstotliwość i rodzaj aktywności. Dawno temu myślałem o dopasionych Fullach (bo dampery, bo tarcze, bo technologia, etc.), a po weryfikacji własnych potrzeb śmigam na najzwyklejszym trekkingu (dość tanim)  i sprawia mi to frajdę i mega przyjemność. O to przecież chodzi ;) 

Pozdrawiam, Grzegorz 

Napisano

Więc nie ma sensu pchać sie w fulla. Nie wykorzystasz potencjału, serwis droższy.

Pytanie jeszcze, co wg. Ciebie oznaczają leśne drogi. Jeśli w miare twarde, bez szczególnych ilości kamieni, korzeni itd. szedłbym w treking plus ewentualnie agresywniejsza opona.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Lub jakiś rower crossowy. Cieńsze opony 700x25-40mm lżejsza rama. W porównaniu z rowerem trekingowym masz pozycję zbliżoną do roweru MTB.

Jak używam roweru podobnie i zakupiłem Specialized Crosstrail ale są też np. Kross Evado, Gianat Roam, Scott SUB Cross.

Po płaskich leśnych ścieżka bez większych wertepów dobrze się jeździ no i ma taką zaletę, że jest lżejszy niż typowy rower górski na asfalcie lżej się jedzie.

Jedynie na czym się wykłada to piasek, ale w starym "góralu" też się zapadałem w piasku.

Teraz musisz dokładniej określić jakie to będą te lasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...