Galipette Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witajcie. Prosiłbym o pomoc w identyfikacji amortyzatora. Brak naklejek, skok 120?, blokada "Remote Speed Lock", podwójny system hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Suntour Raidon RL Air. Lub RLD, jeśli u dołu prawej goleni masz regulator. Rocznik pewnie 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galipette Napisano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Dzięki za info. Sprawdzę wieczorem jak wrócę do domu czy ma regulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 A masz zamiar kupować ten amor? Wygląda już na bardzo mocno zużyty + na 99% dolne golenie były malowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galipette Napisano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Jest w moim rowerze i nie wiem właśnie co to jest. Rower kupiony używany i bardziej dla ramy i liczę się z tym że możliwa będzie wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Nawet mechanizm blokady jest do tyłu obrócony co nie wiadomo jak tam będzie z blokadą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galipette Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 A więc tak. Amortyzator dokładnie obejrzałem i chyba nie wygląda tak strasznie jak by się wydawało. Amortyzator reaguje prawidłowo na pompowanie powietrza. Najpierw spuściłem powietrze w celu sprawdzenia czy zawór dział. Po dopompowaniu ok 90psi SAG wynosi ok 3 cm - ważę 90 kg. Regulacja tłumienia powrotu reaguje prawidłowo - po przekręceniu max w jedną stronę amor leniwie powraca, na max w drugą stronę dość szybko powraca. Blokada amortyzatora działa ale niestety poprzedni właściciel zgubił białą plastikową zębatkę. Odkręciłem mechanizm i ręcznie za pomocą kombinerek przekręciłem bolec i blokada działa. Przy hamowaniu przednim hamulcem luzów brak. Golenie nie mają rys tylko trochę starta jest ta oksyda. Co do pomalowania to ktoś pomalował farbą młotkową amor ale ogólnie nie wygląda źle. Prawdopodobnie jeżeli wszystko jest sprawne oczyszczę go i pomaluję porządnie, już malowałem sam widelec karbonowy do szosy więc to nie problem Może ktoś pomóc gdzie można dostać tą zębatkę - może z jakiegoś uszkodzonego amora?? Zdjęcie mechanizmu blokady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tutaj: http://activia.sgl.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galipette Napisano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 dzięki za link @Fenthin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.