musimisie Napisano 9 Listopada 2016 Napisano 9 Listopada 2016 Cześć wszystkim,Niedawno skradziono mi ostrzaka, ktorego składałem jeszcze w trakcie studiów i szukam teraz nowego roweru, który zarówno sprawdzi sie do codziennej jazdy po mieście jak i z sakwami na dłuższe wyprawy. trasy to głównie asfalt, teren górzysty oczywiście też jakieś drogi szutrowe. Pierwszy bajk jaki przychodzi do głowy to oczywiście Surly Long Haul Trucker chociaż raczej się skłaniam do wersji z tarczówkami (nie wiem tylko czy to hydrauliki, które są raczej niewskazane na dluższe wypady w nieznane) Surly nie chwali sie nigdzie waga tego roweru wiec nie jest to chyba lekki rower. Zainteresował mnie też rowe Masi Speciale Randonneur, ktory niestety jest trudny do dostania w Europie, jego waga to ok 10kg wiec super ale na korba ma 50 i 34 zeby wiec wspinanie z sakwami moze byc ciezkie. Czy ktoś miał doczynienia z tymi rowerami albo może polecić coś podobnego klasycznie z barankiem, stalowa rama, bez amortyzatorow ale z tarczami mile widziane:)
Mod Team safian Napisano 9 Listopada 2016 Mod Team Napisano 9 Listopada 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.