Skocz do zawartości

rower trekkingowy uniwersalny

musimisie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,
Niedawno skradziono mi ostrzaka, ktorego składałem jeszcze w trakcie studiów i szukam teraz nowego roweru, który zarówno sprawdzi sie do codziennej jazdy po mieście jak i z sakwami na dłuższe wyprawy. trasy to głównie asfalt, teren górzysty oczywiście też jakieś drogi szutrowe. Pierwszy bajk jaki przychodzi do głowy to oczywiście Surly Long Haul Trucker chociaż raczej się skłaniam do wersji z tarczówkami (nie wiem tylko czy to hydrauliki, które są raczej niewskazane na dluższe wypady w nieznane) Surly nie chwali sie nigdzie waga tego roweru wiec nie jest to chyba lekki rower. Zainteresował mnie też rowe Masi Speciale Randonneur, ktory niestety jest trudny do dostania w Europie, jego waga to ok 10kg wiec super ale na korba ma 50 i 34 zeby wiec wspinanie z sakwami moze byc ciezkie.

Czy ktoś miał doczynienia z tymi rowerami albo może polecić coś podobnego klasycznie z barankiem, stalowa rama, bez amortyzatorow ale z tarczami mile widziane:) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...