kijanka96 Napisano 9 Listopada 2016 Napisano 9 Listopada 2016 WitamPotrzebuję wymienić śruby odpowietrzajace w swoim hamulcu magura. Problem jest taki, że tych śrub już nie mogę nigdzie namierzyć: Przez pomyłkę zamówiłem inne śruby: Po kontakcie z sprzedawcą "dostałem pozwolenie" na próbę sprawdzenia czy spasuje ta nowa śruba, ponieważ jak twierdzi tych co ja mam już nie produkują :/ oto efektyJak widać śruba nie wkręciła się do końca. Czy miał ktoś podobny przypadek i wie, że ta "nowa" śruba da radę uszczelnić układ? Tutaj jeszcze zdjęcie dwóch śrub Jeśli nie niestety odsyłam śruby do sklepu. Co z problemem dalej? Czy tokarz zrobi mi taką śrubę?PozdrawiamWysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Mr_KJ Napisano 9 Listopada 2016 Napisano 9 Listopada 2016 Witam,Na tyle co ja widzę to całą robotę robi oring na tych śrubach, być może w nowej jest na innej "wysokości" względem szerokiego końca śruby i dlatego mniej się wkręca, lub odgległość oring a początek szerokiego gwintu jest inna, wtedy nowe nie zadziałają.Gdybyś zrobił sensowniejsze zdjęcie stary vs nowy czyli ułożył je równolegle i wykadrował to byłoby wiadomo bez domysłów.Ja bym zmierzył średnicę orignów w starej i nowej, na 99% jest taka sama a potem oczywiście przełożył oringi.KJ
Root Admin Mieciu Napisano 9 Listopada 2016 Root Admin Napisano 9 Listopada 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.