Sobek82 Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Współczesna ziemia zachodniopomorska 2018 Pozdrower 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Co Ty się w żubra bawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 7 godzin temu, shotgun napisał: Co Ty się w żubra bawisz? Ni drwal ni zwierzyna łowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Jestem gatunkiem chronionym, tylko ja występuję w tych lasach z rowerem Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 To dla kontrastu jakiś Łysy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sznib Napisano 18 Kwietnia 2018 Mod Team Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Tak myślę że ta fotka tu przypasuje. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Przypasuje, ale zmien opone z przodu, bo zaczyna przypominac cervandesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Kwietnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Ona jest już na dojechaniu, na łatwiejsze trasy. Na trudniejszy teren czekają prawie nowe Gomy od Geaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Wersja z uśmiechem Pozdrower 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, tym razem wyraźniejsze fotki z mojego ekshibicjonizmu rowerowego (inne o wiele gorsze już wrzucałem w tym wątku) z niedzielnego szlajania się z kumplem szosówkami po szosach: Dziwnówek: oraz Wolin: tylko do pełnego rynsztunku zabrakło mi rękawiczek rowerowych bajeranckich odblaskowych, zapomniałem he he z domu wziąć Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez freak78 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Ta rama nie jest dla Ciebie za duża? Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Owszem, jest o numer za duża, 56 cm w poziomie, do tego bez slopingu, klasyczny rower o klasycznej geometrii, lepsza byłaby 54 cm, ale rower był tani jak na podzespoły, z których jest złożony, 1200 za niego dałem, przód carbon, tył carbon, osprzęt dura-ace 7700 stary ale dobry, zero luzów na przerzutkach, klameczki pstrykąją, nic nie jest poobijane, carbon nie jest uszkodzony a to ważne, korba hollowtech 2 fc-r700, koła rigida na ultegrze, wszystko działa jak w zegarku, wyszedłem z założenia, że o jeden numerek za dużo da się jeszcze pod siebie skompensować (tym bardziej, że moje stare rowery z wajchami na ramie były też przyduże, ale ustawiałem je pod siebie i przyzwyczaiłem się do takich ram, więc nie bałem się zaryzykować kupna roweru z ramą 56 cm), i tak zrobiłem, już sporo miesięcy go mam, doszedłem do optymalnych ustawień, jeździ mi się spoko, 200 km można pyknąć bez niepotrzebnych bóli wynikających ze złego rozmiaru, a wbrew pozorom w dolnym chwycie można naprawdę wręcz na leżąco jechać, bo rower jest długi i jest miejsce położyć się na nim, kierownica szeroka, toteż pedałując w dolnym chwycie na leżąco kolana mają gdzie się poruszać, łokcie i ręce nie przeszkadzają, bo są szerzej, siadłem niedawno na rower kolegi o rozmiarze 54 cm i krótszym mostku, kolega mojego wzrostu - jakoś ciasno mi się wydało gdy jadę w górnym chwycie, to jest z kolei typowy komfort, bo kierownica niewiele niżej jest od siodła, ale i tak przednia oś jest zasłaniana przez kierownicę, a czubek nosa wisi na końcu mostka czyli gra gitara. Wyszedłem też z założenia, że jak się przekonam do carbonu, a przekonałem się już na tej ramie która ma carbonowy tył, to uzbieram sobie na ramę całą z carbonu, i wtedy nie problem pod swój rozmiar ramę znaleźć, i resztę gratów przełożyć do lepszej, mniejszej ramy. Owszem, rowerek nie wygląda "sportowo" czyli siodło na ósmym piętrze a kierownica na parterze, ale jeździ się git, a to najważniejsze Ps. na drugim foto aparat rozciągnął troszkę rower w poziomie, widać tylne koło jakieś jajowate wyszło, co potęguje wrażenie wielkiego roweru, na pierwszej fotce bardziej prawdziwe proporcje wyszły Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez freak78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Dla mnie wygląda jakby rura podsiodłowa była o co najmniej 10cm za dluga Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam, zgadza się, bo wg dzisiejszych kryteriów jest za długa - w szosach kryterium pomiaru to rura pozioma, w MTB - rura podsiodłowa, u mnie szosa to klasyczny trójkąt a'la stare Diamanty, Peugeoty i inne, podsiodłowa ma również 56 cm czyli dużo, w dzisiejszych szosach podsiodłowa jest wyraźnie krótsza od poziomej, bo w dzisiejszych szosach rzadko jest rama bez slopingu, a jeśli nawet, to te ramy i tak są niższe, nie są trójkątem równoramiennym. Przeciętna rama szosowa na mój wzrost to 54 cm, i najczęściej podsiodłowa rura ma w takich ramach jakieś 40 kilka cm. Długość rury podsiodłowej i tak teraz w szosach ma drugorzędne znaczenie, ważniejszy jest jej kąt wynikający z geometrii rury górnej i całej ramy, odległość siodełka od osi suportu, a potem od osi pedału w pionie i w poziomie i tak da się ustawić względnie dobrze, o ile rower nie jest faktycznie już za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Dwudziesta pierwsza z minutami, pozowanie dla was Pozdrower 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 (edytowane) Takie coś znalazłem Cytat Długość rury podsiodlowej chyba ok, jak i wielkość ramy? Edytowane 11 Maja 2018 przez Stujumper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 długość może i ok, ale ilość pikseli zdecydowanie za mała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Ale zdecydowana większość tutaj to miszczowie wróżenia z fusów, wiec nie zaszkodzi zapytac...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Widać od razu że za mala, prostą kierownicę powinieneś zamienić na dedykowanego barana z rury stalowej fi 50 mm, opony są za wąskie w tym przypadku do szypkiej jazdy po asfalcie no i blat z przodu co najmniej 63 T Ja to w kapeluszu mam metr pisiąt a kupiłem po taniości rozmiar XL to zmuszony byłem podciąć rurę podsiodłową by się w pedały wpiąć w moich klapkach Kuboty SPD Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Nie wiem czemu poprzednie zdjecie bylo w tak slabej rozdzielczości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Stu.. to jest tak samo słabej. Coś chyba problemy z obsługą forum na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Nie no te juz jest ok, najedz paluszkiem na zdj, przytrzymaj, otworz grafikę w nowej karcie i włala (1600x1142) format jest a tamto bylo only (384x288) Teraz to nawet widać włosy na nogach hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 chyba u Ciebie, u mnie na kompie zdjęcie ma pikseli ze 40 na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 3 godziny temu, Stujumper napisał: Nie wiem czemu poprzednie zdjecie bylo w tak slabej rozdzielczości... A dlaczego to też jest takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 17 godzin temu, Sobek82 napisał: Ja to w kapeluszu mam metr pisiąt a kupiłem po taniości rozmiar XL to zmuszony byłem podciąć rurę podsiodłową by się w pedały wpiąć w moich klapkach Kuboty SPD Witam, proszę nie śmiać się z okazyjnego kupowania nieznacznie przydużego roweru, ostatnio przejechałem w sobotę tydzień temu 270 km i było wszystko w porządku oprócz bóli tyłka od 11-godzinnej jazdy, teraz jedynie lepsiejsze siodlo Gianta zawitało w szosie, wąskie i twarde jak deska, i już po paru jazdach czuję że jest lepsze od poprzedniego, i szosa lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi